«Кисень отримали в останні хвилини». На Львівщині виникла загроза нестачі кисню для хворих з Covid-19

2162 0
Львівський хімічний завод надміру завантажений, але перебоїв, кажуть, немає.
Фото: Львівський хімічний завод

Фото: Львівський хімічний завод

Загроза нестачі кисню сталася у ковідному відділенні Сокальської ЦРЛ. Про це Тvoemisto.tv розповів головний лікар Сокальської ЦРЛ Роман Швед. 

Читайте також: У двох лікарнях Львова з’являються станції, які самостійно виробляють кисень із повітря

В лікарні є власна киснева станція, однак рідкий кисень закінчувався і довелося переходити на кисневі балони. 

«Кисень ми отримали в останні хвилини. Почали телефонувати до всіх керівників області, до директора департаменту охорони здоров’я і нам допомогли», – розповів Роман Швед. 

Зараз Хімічний завод забезпечив Сокальську ЦРЛ киснем, але невдовзі він знову буде потрібен пацієнтам, додає Роман Швед.  

Львівський хімічний завод має дуже велике навантаження, оскільки виготовляє кисень для всіх областей України. 

Читайте також: У Сокальській районній лікарні встановили кисневу станцію

У коментарі Тvoemisto.tv керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис зазначив, що у Сокалі ситуація була контрольованою.

«Перебоїв не було. Керівництво хімзаводу мало чітке розуміння щодо середньої кількості балонів, які використовує медзаклад. Кисень доставили вчасно», – прокоментував Орест Чемерис.

За його словами, усі лікарні Львівської області повністю забезпечені киснем. Львівський хімічний завод, попри свою колосальну завантаженість, вчасно і безперебійно забезпечує всі медзаклади киснем, незалежно від того, чи є потреба у рідкому кисні чи газоподібному.

«Усім лікарням хімзавод завжди вчасно і згідно з графіком привозив кисень. На небезпеку не наражали нікого. Враховуючи велику навантаженість, бували моменти, що кисень могли доставити за годину-дві до планового розрахунку потреби кисню. Усі наші заклади мають резерви – балони, аби не було перебою у системах. Тобто, коли закінчиться рідкий кисень, є можливість долучити балони», – каже Орест Чемерис.

Головний медик області додав, що кисень отримали вже близько 3,5 тис. пацієнтів.

Станом на сьогодні у ковідному відділенні Сокальської ЦРЛ перебувають 59 пацієнтів, які потребують кисневої підтримки. 

Нагадаємо, що 8 квітня міська комісія з питань ТЕБ та НС прийняла рішення закупити 4 кисневі станції для лікарень. Дві станції вже встановили у Лікарні швидкої допомоги. У планах також встановити дві станції у 8-ій лікарні Львова. Кисневу станцію також встановили у Центрі легеневого здоров'я та Сокальській ЦРЛ.

Софія Шавранська, Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!