Улітку пільговики у Стрию на Львівщині почнуть їздити в громадському транспорті за е-квитком

2611 0
У Стрию вже видали понад 6000 е-карток.
ФОТО/ НТА

ФОТО/ НТА

Із 1 липня у Стрию на Львівщині пільговики їздитимуть у громадському транспорті виключно за наявності електронного квитка. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив перший заступник міського голови Стрия Микола Дмитришин.

За його словами, у Стрию вже видали понад 6000 е-карток, і кожного дня пільговики продовжують їх отримувати.

«Щоб отримати пільговику електронний квиток для проїзду в громадському транспорті, потрібно зареєструватися в «Є-карті», потім прийти в ЦНАП, де роздрукують та видадуть картку. Усе це робиться дуже швидко. А в селах е-картки можна отримати в адміністраціях», – повідомив чиновник.

Читайте також: Як учням і студентам отримати е-квиток. Перелік необхідних документів

Він зазначив, що через війну була затримка із встановлення валідаторів у громадському транспорті, проте до 1 липня їх встановлять у всіх автобусах. Для тих, хто не отримає електронну картку, проїзд в транспорті буде платний, відповідно до тарифу перевізника.

Нагадаємо, що з 13 січня 2022 року у Львівській ОТГ запрацював перший етап електронного квитка. На першому етапі валідувати свої картки можуть лише пільговики. Планують, що після його введення зміниться підхід до фінансування усього громадського транспорту. Зокрема, дотації для комунальних «Львівелектротрансу» і АТП-1 мають розраховувати за показниками, які надавали ці підприємства, а суму компенсації – залежно від вартості кілометра роботи автобуса. Окрім цього, система мала б стати прозорою – кожен пасажир має валідувати картку. Зміняться також тарифи для мешканців мають створити застосунок та мережу з продажу карток. 

Антоніна Костик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!