У Трускавці відкрили копію Гробу Господнього

5885 0
На облаштування святині знадобилося кілька років.
Фото: Джерела Трускавця

Фото: Джерела Трускавця

У центрі Трускавця відкрили копію Гробу Господнього. Культове місце облаштували в каплиці на території храму святого Миколая Української Греко-Католицької Церкви. Про це Tvoemisto.tv повідомив прессекретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії Олег Чупа.

Читайте також: Ближче до Бога або Як львів’яни-паломники мандрують святою землею. Влог

Чин освячення Гробу Господнього за участі єпископа Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ владики Ярослава відбувся цієї неділі.

За словами прессекретаря, копія Гробу Господнього на львівському курорті – чи не одна з найбільших в Україні, яка може стати новим місцем для паломників. На облаштування святині знадобилося кілька років.

«Зведенням та будівництвом цілого комплексу займався парох Храму Святого Миколая у Трускавці – отець Петро Івасівка. Ідею виношував давно і ось цього року будівництво нарешті вдалося завершити. Чи є вона найбільшою гробницею в Україні достеменно сказати важко. Але ті, що приїжджали у Трускавець, таки казали, що копія Гробу Господнього справді значно більша за інші», – каже Олег Чупа.

За словами прессекретаря, основний задум – щоб кожен відвідувач зумів пережити досвід відвідин того місця, де було поховано тіло розп’ятого Христа і де сталося його Воскресіння.

«В Євангеліє якраз йдеться про те, що саме після відвідин Гробу Господнього у Христове Воскресіння увірували апостоли та інші учні. Тобто коли вони зайшли у порожній гріб, ця атмосфера й стала причиною їхньої віри», – додав Олег Чупа.

Копія Гробу Господнього доступна для всіх відвідувачів та паломників.

Раніше, у 2017 році у Трускавці встановили 12-метрову статую Ісуса Христа – зменшену копію 40-метрового Христа-Спасителя з бразильського Ріо-де-Жанейро.

Читайте також: УГКЦ встановить 25-метровий хрест у центрі хресної дороги на Прикарпатті

Зазначимо, Гроб Господній – відомий релігійний комплекс і головна святиня християнського світу. У цій гробниці, відповідно до Євангелія, був похований Ісус Христос після розп’яття й на третій день воскрес. Гробниця є головним вівтарем Храму Воскресіння Христового в Єрусалимі. Саме у Храмі Гробу Господнього відбувається сходження Благодатного Вогню.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!