У Винниках прорвало магістральний водопровід і підтопило школу

2031 0
Прориви на аварійній ділянці водопроводу трапляються мало не щодня.
Фото: lviv1256.com

Фото: lviv1256.com

Сьогодні, 27 жовтня, близько 6:00 стався прорив на магістральному водогоні Довга-Винники. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Працівники ЛМКП «Львівводоканал» ліквідовують аварію, роботи триватимуть орієнтовно до кінця дня.

Під час аварії підтопило спортивний зал винниківського інтернату, тут роботи аварійна бригада виконала першочергово.

Читайте також: По той бік Личаківської. Яку роль грають Винники у «великому Львові»

У жовтні розпочалася заміна 350 метрів гостроаварійної ділянки водогону. Завершення робіт заплановане в листопаді. У «Львівводоканалі» кажуть, що аварії на цьому магістральному водогоні трапляються щодня через критичний технічний стан.

«Ми експлуатуємо 2 гілки магістрального водогону, що постачає воду з водозабору у Золочеві. Це водогін від насосної станції „Кривчиці“ до насосної станції „Винники“, прокладений у 80-ті роки, і водогін від насосної станції „Винники“ до насосної станції „Довга“. Обидві гілки є гостроаварійними. Особливо складна ситуація поблизу вулиць Кільцева, Шептицького, Івана Франка, Долинна, Стрілецька, Забава. Водогін потребує повної заміни на усій протяжності понад 20 км, але через високу вартість ремонту роботи проводяться лише на окремих ділянках», – пояснюють у «Львівводоканалі».

Фото: ЛМР

За словами заступниці міського голови Львова з питань ЖКГ Ірини Маруняк, цьогоріч передбачено 5 млн грн на заміну ділянки труби в напрямі Винники-Довга і 5 млн грн – на напрям Винники-Тракт Глинянський. Але, додає вона, щоб узимку не виникало проблем із водогоном, потрібно ще щонайменше по 10 млн грн на діляеку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!