Україна і Польща домовились про гуманітарний коридор для евакуації українців

2453 0
Також українців заберуть із Білорусі та балтійських країн.
Фото: ДПСУ

Фото: ДПСУ

Глава українського уряду Денис Шмигаль та голова Кабінету міністрів Польщі Матеуш Моравецький домовились про створення гуманітарного коридору для евакуації українців. Про це Денис Шмигаль написав у своєму Твіттері.

«Поговорив телефоном із прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким. Домовилися створити гуманітарний коридор для українців від кордону Німеччини через територію Польщі. Я також хотів би висловити вдячність польській стороні за внесення українців в програму LOTdoDomu», – написав український прем'єр.

Читайте також: На Львівщині можуть ввести режим надзвичайної ситуації. Що це означає

Нагадаємо, сьогодні в Україну мають прибути ще два потяги з українцями із Польщі, а також, як повідомляє Укрзалізниця, спецрейс виконає потяг «4 столиці». Він сьогодні, 21 березня, виконує спецрейс Київ – Мінськ – Рига – Вільнюс та зворотно. Цей поїзд повіз із Києва усіх охочих громадян Білорусі, Литви та Латвії, а у зворотному напрямку доставить додому українців.

Із Риги поїзд відправиться 22 березня о 19:40 та зробить зупинки для посадки пасажирів у Шауляї о 21:58, Вільнюсі – о 00:30 23 березня, прибуде до Києва о 16:42.

Квитки для тих, хто перебуває у Латвії будуть доступні через онлайн-систему booking.uz.gov.ua та у касах вокзалу Риги. Для тих, хто перебуває у Литві та інших зазначених містах, – тільки через онлайн-систему booking.uz.gov.ua. Продаж квитків відкрито.

Читайте також: Відео дня. Із Польщі до Львова спецрейсом Укрзалізниці повернулись 300 українців

Нагадаємо, учора в Україну з Польщі повернулись чотири потяги з евакуйованими українцями. Близько 600 з них вийшли у Львові, це мешканці Львова і Львівщини, а також сусідніх областей.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!