Уряд дозволив відновити роботу транспорту. Що і коли запрацює

13054 0
Із 1 червня – залізничні пасажирські перевезення у міському, регіональному, дальньому внутрішньому та міжобласному сполученні.
Фото: АТП-1

Фото: АТП-1

Кабмін запровадив адаптивний карантин до 22 червня та запровадив низку транспортних послаблень. 

Зокрема з 22 травня дозволили відновити регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньообласному та міжнародному сполученні. Обласні маршрути дозволять відновити лише за умови, що у цих область не критична епідеміологічна ситуація.

Із 25 травня дозволили відкрити метро, з 1 червня – залізничні пасажирські перевезення у міському, регіональному, дальньому внутрішньому та міжобласному сполученні. Цього ж дня також дозволили відновити міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом. Якщо перевезення виконують у регіон, де ще немає послаблення карантину, заповненість місць має становити не більше 50% за умови розсаджування пасажирів з вільним місцем поруч, спереду та позаду.

Із 15 червня будуть приймати рішення по авіаперевезеннях. Водночас пасажири та працівники транспорту мають дотримуватись карантинних обмежень, зокрема бути у масках, проходити температурний скринінг (працівники) та постійно дезінфікувати транспорту.

Як розповів у коментарі Тvoemisto.tv заступник голови ОДА Тарас Грень, на сьогодні немає підстав не застосовувати пом’якшувальних заходів на Львівщині.

«Чекаємо, в який спосіб рішення сформулюють на папері і будемо готові відновити перевезення з дати, як визначить уряд. Із перевізниками ми зв’язувалися – всі готові. Єдине питання, яких санітарно-епідеміологічних вимог нам треба буде дотримуватися. Зараз доз’ясуємо і будемо реагувати», - сказав Тарас Грень.

Нагадаємо, що з 17 березня скасували всі міжнародні перевезення, з 18 березня – скасували міжобласні автобусні і залізничні перевезення. Із 6 квітня у Львові міський громадський транспорт почав їздити у режимі спецперевезень, а його заповненість не мала перевищувати кількість сидячих місць.

Додамо, що карантин в Україні запровадили з 12 березня через пандемію коронавірусу. Його кілька разів продовжували, щоразу вводивши нові обмеження, а українців зобов’язали носити маски й не збиратися групами. Із 11 травня карантин поступово почали послаблювати, дозволивши відвідувати парки й сквери, а також відкривши магазини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!