Уряд ввів заборону на виїзд з України з туристичною метою

8532 0
Припиняються пасажирські перевезення з усіх аеропортів.
ілюстративне фото: УНІАН

ілюстративне фото: УНІАН

На позачерговому засіданні уряду, що відбулось сьогодні, 23 березня, ухвалено рішення про заборону українцям на виїзд з країни з туристичною метою. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомляє глава уряду Денис Шмигаль.

Заборона починає діяти від завтра, 24 березня, з 12:00.

«Заборонити громадянам покидати Україну з туристичною метою. Діяльність усіх аеропортів, окрім Борисполя, буде припинена. Це стосується виключно пасажирських перевезень. Виняток становлять заходи державної необхідності за окремими наказами відповідних міністерств», – ідеться в повідомленні.

Читайте також: Україна і Польща домовились про гуманітарний коридор для евакуації українців

Також уряд ухвалив рішення запровадити надзвичайну ситуацію в Донецькій, Тернопільській та Черкаській областях з метою запобігання поширенню COVID-19. Відповідні рішення раніше були ухвалені регіональними комісіями з питань ТЕБ і НС.

Нагадаємо, протягом 21-22 березня спецрейсами Укрзалізниці було евакуйовано кілька тисяч українців з Перемишля, також евакуйованих туристів привезли літаками у Київ.

17 березня Україна припинила міжнародне пасажирське сполучення, як авіа, так і залізницею й автобусами. Потрапити в Україну можна на власному авто через пункти пропуску у Краковці та Раві-Руській. Пішохідне сполучення через кордон також закрили. На виїзд обмежень немає, водночас Польща не впускатиме іноземців через карантин, тож виїхати туди через кордони, що на Львівщині, не можна. 

Читайте також: Львівські готелі також ідуть на карантин

Із 18 березня заборонили міжміське й міжобласне пасажирське сполучення, зокрема автобусне й залізничне. У ЛОДА пояснили, що для працівників тих підприємств, що впливають на життєдіяльність області, організують спеціальні рейси. 

Натомість їздити на власному авто можна без обмежень. Як обміняти залізничні квитки на завчасно придбані рейси читайте у матеріалі Tvoemisto.tv.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!