У львівському Парку культури зносять незаконний паркан. Відео

4680 0
Незаконно зведений паркан у Парку культури почали демонтувати комунальні служби.
фото: Андрій Москаленко

фото: Андрій Москаленко

Сьогодні, 15-го серпня, у Парку культури ім. Богдана Хмельницького, комунальні підприємства разом із муніципальною поліцією проводять демонтаж незаконно облаштованого паркана. Про це Tvoemisto.tv розповів директор парку Олександр Молодий.

За його словами, власник будівництва, який захопив частину території у Парку культури, називає знесення паркану незаконним. Та, як розповів Олександр Молодий, компанія орендує лише половину з тієї території, яку загородила парканом: «По законодавству в них в оренді перебуває, грубо кажучи, 10 соток території, а захопили вони і почали ставити паркан в межах 20-ти соток».

Читайте також: «Інвестора треба любити». Що заважає будувати сміттєпереробні заводи на Львівщині?

Нагадаємо, компанія, що веде будівництво на вулиці Лижв’ярській, 42 у верхній частині Парку культури імені Богдана Хмельницького, пересунула паркан і захопила частину паркової території. Факт захоплення Tvoemisto.tv підтвердив директор парку Олександр Молодий.

«Це сталося, коли я пішов у відпустку, – розповів директор. – Кілька років тому вони загородили для будівництва близько 20 соток – удвічі більше, ніж мають в оренді. За документами вони будують офіс банку, хоча всі кажуть, що це особняк». Історія з будівництвом на Лижв’ярській, 42 тягнеться з 2011 року, а у вересні 2014 року розпочалося спорудження будівлі площею 1000 квадратних метрів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!