В Україні на кордонах перевірятимуть автобуси, що прибувають із Італії

3267 0
Потенційний напрямок в’їзду громадян з Італії – це пункт пропуску «Тиса».
фото: www.obozrevatel.com

фото: www.obozrevatel.com

В Україні, аби запобігти потраплянню коронавірусу, на кордоні перевірятимуть людей, що прибули з Італії, де зафіксували спалах захворювання. Про це сьогодні, 24 лютого, під час брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

«Нещодавно найбільший сплеск зареєстрованих випадків відмітили в Італії. Станом на 13:00 сьогодні було зареєстровано 200 випадків, 2 з них летальні, у жінок похилого віку. Тому ми прийняли рішення розпочати температурний скринінг на прикордонних постах, які найбільше пропускають українців і італійців на територію України», – каже він.

Читайте також: Евакуація українців з Китаю. Хвилювання і шок

За словами заступника міністра, готовність до коронавірусу в Україні є, але першочергове завдання – спробувати зробити так, щоб не допустити завезення випадку інфекції на територію України.

Щодо автомобільного сполучення, то голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко на брифінгу зазначив, що потенційний напрямок в’їзду громадян з Італії – це пункт пропуску «Тиса», розташований поблизу міста Чоп Закарпатської області. Там 500 автобусів на тиждень перетинають кордон за італійським напрямком.

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ рекомендує українцям тимчасово утриматися від поїздок до уражених провінцій італійських регіонів Ломбардія, Венето, Емілія Романья та П’ємонт, де є найбільший ризик зараження. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!