В Україні почалася реєстрація електронних кабінетів для випускників

3695 0
Кожен вступник має створити новий особистий кабінет, адже акаунти минулих років анульовані.
Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

В Україні відкрили реєстрацію електронних кабінетів для випускників 11-х класів. Заяви можна подавати в онлайн-режимі з 29 липня. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки.

Читайте також: Університетам рекомендують почати навчання у серпні і вчитись по суботах

Кожен вступник має створити новий особистий кабінет, адже акаунти минулих років анульовані. Якщо абітурієнт має декілька сертифікатів ЗНО або Національного мультипредметного тестування (НМТ), то під час реєстрації достатньо вказати дані одного з них. Інформацію про інші сертифікати треба додати пізніше в електронному кабінеті.

Для реєстрації без сертифіката треба зазначити номер (без серії) документа, який посвідчує особу. Це має бути той документ, який вказали під час замовлення документа про освіту. Якщо ж абітурієнт має декілька різних документів про освіту, то реєструвати кабінет потрібно тільки на один із них і тільки на одну електронну адресу. 

Читайте також: Абітурієнтам скасували прохідний бар’єр для вступу на медичні спеціальності 

Зазначимо, випускники, які мають право на пільгу, повинні звернутися до найближчого закладу освіти з документами, які ці пільги підтверджують.

Нагадаємо, у 2022 році в Україні спростили вступні умови для абітурієнтів у медичні виші та скасували прохідний бар’єр у 150 балів на спеціальності «Медицина», «Педіатрія» та 130 балів – на спеціальність «Фармація, промислова фармація». Загалом зовнішнє незалежне оцінювання цьогоріч відбудеться у спрощеному форматі. Зокрема, оцінювати випускників будуть за допомогою мультипредметного тесту з української мови, історії України та математики. Як взяти участь у національному мультипредметному тесті, можна почитати тут.

Також додамо, що про те, коли планують відкрити університетську клініку при Львівському медуніверситеті та для чого це вишу, а також про особливості навчання і вступу одного з найбільших медичних вищих навчальних закладів України, Тvoemisto.tv запитало в ректора Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Бориса Зіменковського.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!