В Україні відтермінують застосування касових апаратів для «спрощенців»

1635 0
Рада відклала запровадження касових апаратів до 1 січня 2022 року.
Фото: Економічна правда

Фото: Економічна правда

У Раді готують законопроєкт, який передбачає відтермінування застосування касових апаратів для спрощеної системи оподаткування на один рік – до 1 січня 2022 року. Про це під час сьогоднішнього засідання Ради оголосив голова Верховної Ради Дмитро Разумков, пише Економічна правда.

Читайте також: В Україні почали працювати «касові апарати у смартфоні»

За його словами, на робочій зустрічі керівництва парламенту, представників усіх депутатських фракцій та груп обговорили питання щодо ситуації, яка складається з підтримкою малого та середнього бізнесу на фоні Covid-19.

«Одноголосно прийняли позицію про те, щоб відтермінувати застосування касових апаратів для спрощеної системи оподаткування на один рік – до 1 січня 2022 року. Це консолідована позиція усіх фракцій та груп, які працюють в Раді», – сказав Дмитро Разумков.

За його словами, сьогодні мають зареєструвати відповідний законопроєкт, а завтра, 4 листопада, комітет його розгляне.

Читайте також: В Уряді планують створити п'яту групу ФОПів. Хто може ввійти

Нагадаємо, раніше йшлося, що з початку 2021 року реєстратори розрахункових операцій мали стати обов'язковими для всіх платників податків другої-четвертої груп. Із 1 квітня 2021 року мав початися третій етап – застосування РРО (традиційних або програмних) стане обов'язковим для фізичних осіб-підприємців, які є платниками єдиного податку 2, 3, 4 груп незалежно від видів діяльності. Підприємці неодноразово протестували проти цих змін.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!