В українських кінотеатрах передбачатимуть частину місць для людей з інвалідністю

1795 0
Така норма пропонується у проекті нових державних будівельних норм.
Фото: rozvytok-hromady.com

Фото: rozvytok-hromady.com

У проекті нових ДБН щодо закладів культури пропонується ввести норму – частину місць у кінозалах, театрах та операх робити зручними для людей з інвалідністю. Про це у Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

«Пропозиція така – 1-1,5% від загальної місткості, але не менше 2-х місць у залах загальною кількістю до 200 місць», – розповідає він.

Читайте також: Державні будівельні норми в Україні адаптують для незрячих

Лев Парцхаладзе нагадує, що вже з 1 квітня набуває чинності важливий ДБН щодо інклюзивності будівель і споруд, що містить близько 100 якісних змін для безпеки і комфорту, зокрема для людей з інвалідністю з порушеннями опорно-рухового апарату, зору, слуху, розумової діяльності та інших маломобільних груп: людей похилого віку, батьків з маленькими дітьми, вагітних жінок. У нових нормах, серед іншого, прописано обов'язкову вимогу щодо створення безбар'єрного доступу у закладах культури.

Читайте також: Нові ДБН: в готелях передбачатимуть 10% місць для людей з інвалідністю

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Інфографіка: Лев Парцхаладзе/Facebook


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!