Водіїв закликають підвозити львів’ян та допомагати один одному на дорозі

7493 0
Водіїв закликають пропонувати людям на зупинках допомогу з добиранням, а також допомагати один одному під час дорожньо-транспортних пригод.
фото: dpchas.com.uа

фото: dpchas.com.uа

«Друзі, ситуація з громадським транспортом не покращується, тому закликаємо допомагати один одному, хто як може. Підвезти, штовхнути, завести чи в будь-який інший спосіб. Зрештою, без потреби не відходьте далеко від дому. Особливо з дітьми», – закликала керівниця спільноти «Підвезу!» Мар’яна Марковська-Согуйко.

Читайте також: У Львові стартував флешмоб «Підвези ближнього»

Координатор спільноти «Варта1» Ігор Зінкевич також просить львівських водіїв пропонувати допомогу людям, які мерзнуть на зупинках, очікуючи громадський транспорт: «Не встидаємось, зупиняємось на зупинках і питаємося, кому по дорозі. Бо не дай Боже, опинитись в такий мороз на їхньому місці».

Окрім того, Ігор Зінкевич звернувся до очільника Патрульної поліції Львова Антона Пузиревського з проханням не штрафувати 7-8-го січня водіїв, які ставатимуть на зупинках громадського транспорту: «Транспорту мало, а людям стояти в такий мороз не дуже приємно. Лише зараз та винятково з причин, які склалися: мороз, не увесь громадський транспорт вийшов на маршрути».

Читайте також: На Львівщині є жертви обмороження. Поради, як вберегтись. Інфографіка

Раніше у коментарі Tvoemisto.tv Мар’яна Марковська-Согуйко розповіла, що львів’яни часто відмовляються від пропонованої допомоги. Серед причин: ефект несподіванки, а також думка, що це таксі й доведеться дорого заплатити за такі послуги. «Люди не можуть здолати бар'єр, сісти в чуже авто», – пояснила вона. 

Додамо, що у Львові упродовж Різдвяних свят обіцяють сильні морози.

Актуальна інформація: У Львові погіршується погода: гарячі телефони, пункти обігріву, лікарні

Тим часом у місті більшість автобусів не виїхали на свої маршрути. Радимо львів’янам планувати свої поїздки в громадському транспорті заздалегідь та моніторити онлайн наявність автобусів на маршрутах: це можна робити на спеціальних ресурсах (за посиланням тут або тут).

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!