Володимир Зеленський підписав закон про відкриття ринку землі

2669 0
Ринок землі має запрацювати з 1 липня 2021 року.
Фото: Офіс президента

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що передбачає відкриває ринок продажу земель сільськогосподарського призначення. Про це повідомили в Офісі президента.

Читайте також: Досвід Польщі чи Німеччини або Що нам робити з ринком землі

«Це історичний момент для всіх українців і для мене особисто. Україна чекала на цей закон з часу здобуття незалежності. Це була нелегка боротьба. Але ми знали, що робимо це для українців», – сказав Володимир Зеленський.

Ринок землі запрацює з 1 липня 2021 року. Зокрема право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею до 100 гектарів можуть набувати лише громадяни України. З 1 січня 2024 року таку можливість отримають також юридичні особи, власниками яких є українці. Вони зможуть купувати до 10 тисяч гектарів землі. Заборонений також продаж державних та комунальних земель. Чи будуть продавати українську землю іноземцям мають вирішити на референдумі.

Читайте також: Кабмін створив кредитний фонд для малих фермерів

Нагадаємо, що Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства опублікувало проєкт закону «Про ринок землі». Після першого читання, президент Володимир Зеленський заявив, що винесе питання про продаж сільськогосподарської землі іноземцям на всеукраїнський референдум. 30 березня 2020 року Верховна Рада на нічному засіданні відкрила ринок землі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!