ВООЗ тестуватиме на ефективність три препарати від Covid-19

1660 0
Ліки наразі застосовують в лікуванні інших хвороб.
Фото: Pixabay

Фото: Pixabay

Всесвітня організація охорони здоров’я дослідить ефективність трьох препаратів при лікуванні важких випадків Covid-19. Йдеться про ліки Артесунат, Іматиніб та Інфліксимаб, які наразі використовують при інших захворюваннях і планують випробувати на пацієнтах з коронавірусом. Про це пише УП з посиланням на ВООЗ.

«Препарати були обрані незалежною експертною комісією через їхній потенціал в зниженні ризику смерті у госпіталізованих пацієнтів з Covid-19», – пояснюють в організації.

Читайте також: У МОЗ заявили, що вакцинація зменшує ризик тяжкого перебігу COVID-19 в 15 разів

Препарат Артесунат використовують для лікування малярії. При тестуванні його вводитимуть внутрішньовенно упродовж 7 днів. Дозу використовуватимуть стандартну, що рекомендують для лікування важкої форми малярії.

Препарат Іматиніб застосовують при лікування деяких видів раку. Під час випробувань пацієнтам вводитимуть його перорально один раз на день протягом 14 днів. За результатами проведеного у Нідерландах рандомізованого клінічного дослідження, препарат може бути корисним для Covid-пацієнтів за відсутності проблем з безпечністю.

Третій препарат Інфліксимаб використовують для захворювань імунної системи, зокрема, при хворобі Крона і ревматоїдного артриту. Під час тестувань його вводитимуть внутрішньовенно.

Читайте також: Дельта-штам COVID-19 може інфікувати і повністю вакцинованих, – учені

Нагадаємо, що раніше ВООЗ випробовувала чотири препарати – Ремдесивір, Гідроксихлорохін, Лопінавір та Інтерферон. Результати показали, що ці ліки не мали жодного впливу на пацієнтів з Covid-19.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!