Дельта-штам Сovid-19 може інфікувати і повністю вакцинованих, – учені

2801 0
Незважаючи на те, що існують вакцини для запобігання смерті від Covid-19, вони не перешкоджають зараженню повністю вакцинованої людини.
Фото: GETTY IMAGES

Фото: GETTY IMAGES

Досягнути колективного імунітету з поточним варіантом коронавірусу Дельта неможливо. Незважаючи на ефективність вакцин, новий штам інфікуватиме і вакцинованих людей. Про це заявив керівник групи з розробки вакцини від Covid-19 AstraZeneca, професор Ендю Поллард.

«Проблема з цим вірусом – це не кір. Якщо 95% людей були вакциновані проти кору, то вірус не може передатись у населення. «Варіант Дельта все одно заразить людей, які були щеплені. І це означає, що кожен, хто ще не щеплений у якийсь момент зустрінеться з вірусом ... і у нас немає нічого, що би [повністю] зупинило цю передачу», – цитує його видання The Guardian.

Читайте також: Шестеро мешканців Львівщини мають підозру на штам «Дельта». Що відомо

Незважаючи на те, що існують доволі ефективні вакцини для запобігання серйозним захворюванням та смерті від Covid-19, вони не перешкоджають зараженню повністю вакцинованої людини вірусом. Водночас фахівець каже, що потрібно зосередитися на тому, щоб запобігти смертям або потраплянню людей в лікарні.

«Глобальний пріоритет повинен бути у запобіганні смертей. А це означає, що дози мають потрапити до тих, хто їх найбільше потребує», – додав він Поллард.

Зазанчимо, що компанія Moderna напередодні заявила, що через пів року після проходження повного курсу вакцинації необхідно буде повторити ще одне щеплення від коронавірусу, і це зможе забезпечити від штаму «Дельта». Через шість місяців після другої дози Moderna ефективна близько на 93%, однак у компанії кажуть, що новий штам вірусу «Дельта» є дуже небезпечним, тому потрібно бути пильними.

Нагадаємо, в Україні вже помер хворий, що мав новий штам Дельта, а уряд напередодні також змінив правила в’їзду до України через небезпеку. Тvoemisto.tv дізналося, у чому особливість цього штаму, наскільки заразна і небезпечна мутація та які вакцини ефективні в такому випадку. Детальніше про це читайте за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!