Винничук зібрав 70 рецептів галицької кухні в одну книгу

10212 0
У Львові видадуть книгу про рецепти галицької кухні та людей, які готують галицькі страви. Серед них громадський діяч Маркіян Іващишин, музиканти Тарас Чубай та Кузьма Скрябін, перекладачка Наталія Іваничук. Зібрав рецепти відомий письменник Юрій Винничук, який також полюбляє готувати. Презентувати книгу обіцяють восени на Форумі видавців у Львові.
Фото Андрія Худо

Фото Андрія Худо

«Понад рік спільної роботи команди і ми віддали в друк майбутній бестселер «Галицька кухня. Історія, рецепти та обличчя» від Юрка Винничука. Сім десятків видатних галичан зі своїми таємними родинними рецептами і не тільки!», – пише у себе у Instagram співвласник мережі концептуальних ресторанів «Холдинг емоцій «!Фест» Андрій Худо.

Юрій Винничук любить готувати і вже давно збирав рецепти галицької кухні, розповів tvoemisto.tv ще один співвласник «!Фесту» Юрій Назарук.

«Взагалі, галицька кухня – це доволі віртуальна річ. Багато страв ми привласнили, але думаємо, що вони – галицькі. Нам легко про це говорити, бо ми всередині Європи, і хто б до нас не приходив, яка імперія, ми брали від них різні елементи кухні, і згодом вони ставали нашими. Наприклад, ми вже готуємо тут закарпатський бограч, форшмак і короп «по-жидівськи». У нас є львівська кава, галицький штрудель, хоча, насправді, він – віденський», – зауважив Юрій Назарук.

Тому, пояснив він, у книзі акценти поставили на людей, які ці страви готують.

«Насправді те, якою буде галицька кухня через 10 років, залежатиме від людей, які готуватимуть страви цієї кухні. Якщо Маркіян Іващишин, якого я називаю гуцулом, готує у Львові гуцульські перекладанці, то через 10 років їх вже вважатимуть галицькою кухнею», – сказав Назарук.

З його слів, багатьма рецептами видавці книги вже користувались, частину з них використовують у закладах «!Фесту».

«Фактично, це фотоальбом галицької кухні і людей, що її підтримують, – на півтисячі сторінок», – додав ресторатор.

Представить книгу на Форумі видавців восени «Видавництво старого Лева».

Читайте також: У Львові видадуть книгу про галицьку вегетаріанську кухню


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!