Випробування українського засобу від Covid-19 проводитимуть лише за згодою пацієнта

1795 0
«Біовен» — це препарат українського виробника і він уже виявив «ефективність при цілій низці складних хронічних захворювань».
Фото: france24

Фото: france24

Клінічні випробування лікарського засобу «Біовен», який, можливо, допоможе зменшити негативний вплив коронавірусу, проводитимуть лише за згодою пацієнта. Про це на брифінгу сьогодні, 7 травня, повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

Вона нагадала, що «Біовен» — це препарат українського виробника і він уже виявив «ефективність при цілій низці складних хронічних захворювань».

Читайте також: Пережити епідемію. Що робити, якщо ви захворіли на коронавірус

Також вона пояснила, що заклади охорони здоров'я, де проводитимуть випробування, вибирає фірма-виробник, перед цим звернувшись до Державного експертного центру з пакетом документів.

«Випробування проходять виключно за згодою пацієнта, до того ж він страхується, коли проводяться ці випробування», — додала заступниця міністра.

Нагадаємо, у МОЗ опублікували перелік 5 лікарень, де проведуть клінічні випробування лікарського препарату, який, можливо допоможе з Covid-19. У тому числі є Львівська обласна інфекційна лікарня.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!