Як можуть забудувати територію Приміського вокзалу у Львові. Візуалізація

6996 0
У межах проєкту передбачили можливість громадських функцій – конгрес-хол, бізнес-центр, квартали з готелями для розвитку як туризму, так і бізнесу.
фото: андрій білий

фото: андрій білий

розробили концепцію впорядкування території між пл. Двірцевою та вул. Городоцькою. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Читайте також: Чи доцільно переносити Приміський вокзал у Львові. Думка експерта

Як уточнив у коментарі Tvoemisto.tv головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, є велика територія навколо Приміського вокзалу та земель, які там належать або Укрзалізниці», або місту, або іншим землевласникам.

єкт реконструкції вул. Чернівецької, з пішохідною алеєю в центрі, зі смугами для громадського транспорту, оновленим дорожнім покриттям, місцями для паркування, висадкою дерев. Наразі чекаємо на дозвіл від ДАБІ. Упродовж останніх місяців місто напрацювало концепцію розвитку цієї території. В її основі лежить принцип того, що Приміський вокзал перенесуть ближче до Головного вокзалу, тоді стане зручнішим сполучення між регіональними перевезеннями і пішохідні зв’язки з автобусною станцією. Окрім цього, концепція дає можливість діалогу з «Укрзалізницею» та іншими землевласниками», – каже він.

, на думку Антона Коломєйцева, зберегти масштабність історичної території, але при тому внести сучасну архітектуру, сучасні підходи урбаністики.

ут передбачили багато громадських просторів, підземних паркінгів, щоб людина могла заїхати сюди з перехрестя вул. Кульпарківської – Городоцької, навіть не їдучи по вул. Чернівецькій. Доїхати до підземного паркінгу, там припаркуватися, і через Приміський вокзал зайти до Головного», – додає він.

передбачили і можливість інших громадських функцій – конгрес-хол, бізнес-центр, квартали з готелями. Пропонують також висадити нові дерева, сформувати газони, озеленити дахи кварталів і акумулювати воду, яка випадає у вигляді дощу, аби не навантажувати каналізацію у цьому районі.

робіт потрібно виготовити документацію, узгодити детальний план території, погодити документацію на землю.

Читайте також: Що зміниться на вулиці Чернівецькій після реконструкції. Деталі

Нагадаємо, що площу Двірцеву почали реконструювати 1 березня торік. Зараз на площі добудовують фонтан та впорядковують сквер.

На початку року у міськраді Львова заявили, що «Укрзалізниця» хоче перенести приміський вокзал ближче до головного та забудувати цю територію житлом.

Ольга Коваль

Візуалізації зі сторінки Андрія Білого у Фейсбук


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!