Як регулюватимуть вуличне мистецтво у Львові

2581 0
Для виступів вуличних музикантів визначили три ареали.
фото: visitlviv.net

фото: visitlviv.net

У Львові затвердили програму організації вуличних виступів у Львові. Відповідне рішення підтримали на засіданні виконавчого комітету ЛМР сьогодні, 5 червня, передає кореспондентка Tvoemisto.tv.

Щоправда, до 15 липня програма діятиме у тестовому режимі, потому її можуть переглянути. Якщо протягом тестового періоду музиканти не виконуватимуть правил, у місті повністю заборонять використовувати звукопідсилювачі під час таких виступів.

Читайте також: Топ-5 вуличних музик Львова: взаємна любов вулиці та музикантів

Наразі за програмою виступи музиканти можуть проводити на вулицях, площах, проспектах, у парках, скверах тощо. Для виступів організатори вуличних виступів мають подати звернення до ЦНАПу або через сайт ЛМР, зазначивши особисті дані, дату, час та місце виступу, детальний опис виступу, інструменти та репертуар, посилання на приклади виступів, за якими комісія з вуличного мистецтва вирішуватиме, чи дозволяти виступ.

Крім цього, музикант або організатор виступу має зареєструватися на Порталі організації вуличних мистецьких виступів, аби перевірити, чи вільна локація, а також завантажити аудіо або відео виступів.

Упродовж одного дня музикант може безперервно грати не більше години у межах однієї локації, не перевищувати допустимий рівень шуму, не спричиняти розпалювання будь-якої ворожнечі, не перешкоджати руху транспорту та пішоходів, не рекламувати політичні сили чи підприємців та не мати сценічних конструкцій. Також під час виступів заборонили використовувати піротехніку.

Читайте також: Хіпстери-трикстери 30-х. Хто так батяри, через яких сваряться у Львові

Комісія може розглядати звернення впродовж 30 днів. Спершу дозвіл видають на місяць, а якщо музиканти не порушували громадського порядку, то дозволи можуть видати й на три місяці. У дні трауру будь-які вуличні виступи забороняють. Стежити за порядком має ЛКП «Муніципальна варта» та працівники спецлабораторій, що вимірюватимуть шум. У разі порушень вуличних музикантів штрафуватиме адмінкомісія.

Територію вуличних виступів поділили на три ареали: 

  • Ареал 1 (пл. Ринок) – у п’ятницю з 16:00 до 22:00, у вихідні та святкові дні з 12:00 до 22:00;
  • Ареал 2 (вулиці, прилеглі до площі Ринок та зона, обмежена вул. Театральною – вул. Гавришкевича – пл. Галицького – вул. Підвальною – вул. Валовою) – понеділок – четвер із 16:00 до 22:00, у п’ятницю, вихідні та святкові дні з 12:00 до 22:00;
  • Ареал 3 (поза зоною Ареалу 2) – понеділок – четвер із 16:00 до 22:00, у п’ятницю, вихідні та святкові дні з 12:00 до 22:00.

Нагадаємо, торік у Львові для музикантів впровадили дозволи для вуличних виступів і визначили дозволені місця та час. 

Вікторія Ейсмунт

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!