Як в Україні послаблюватимуть карантин. ЗМІ опублікували графік

11477 0
Водночас відкривати кордони поки не планують.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Уряд розглядає можливість поетапного пом'якшення карантину, що мають розпочати вже у квітні. Про це повідомляє видання LB.ua з посиланням на ласні джерела.

Читайте також: В Україні хочуть посилити карантин, бо чекають пік захворюваності на Covid-19

Із 14 квітня планують відкрити невеликі магазини, площею до 400 кв. м, а також усі будівельні та садові комплекси незалежно від площі. З 1 травня можуть відкрити інші магазини, торгові центри, перукарні.

Із середини травня хочуть відновити навчальний процес у школах. Також дозволять приймати відвідувачів ресторанам (зараз вони працюють тільки на винос або доставку) і косметичним салонам.

Водночас відкривати кордони поки не планують. Вони можуть залишитися закриті до кінця червня, аеропорти також працювати не будуть. Обмеження на виїзд залежатимуть від розвитку ситуації.

Святкування Великодня забороняти не будуть. Обмеження не дозволяють ходити в гості, але ходити по квартирах і перевіряти дотримання цих правил поліція не буде.

Читайте також: Від штрафу до криміналу: Як ЛОДА стежитиме за порушниками правил карантину

Нагадаємо, минулого тижня прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що уряд розглядає варіанти можливого послаблення карантину для запуску економіки. 

За його словами, за два-три тижні ті, хто зараз хворий, мають вилікуватись, а введенні обмеження не дадуть хворобі поширюватись далі. Поступове послаблення карантину відбуватиметься у кілька етапів. Насамперед на роботу зможуть вийти люди працездатного віку, а паралельно будуть відновлювати повноцінний рух громадського транспорту.

Додамо, що карантин і режим надзвичайної ситуації в Україні має тривати до 24 квітня. Втім, як розповів Tvoemisto.tv голова ЛОДА Максим Козицький, карантин можуть продовжити щонайменше до 16 травня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!