Як виглядатиме йога-простір у львівському Парку культури. Візуалізація

7462 0
Проект створення йога-простору став одним з переможців Громадського бюджету Львова.
Візуалізація взята зі сторінки Громадського бюджету

Візуалізація взята зі сторінки Громадського бюджету

Проект йога-простору в парку Культури передбачає створення сучасної території здорового дозвілля. Після його реалізації в парку має з’явитись галявина для занять йогою, йога-лавки, йога-гамаки, арт-об’єкт на тему йоги, що транслюватимуть ідею розвитку, відкритості, єднання людей. Про це йдеться в описі проекту.

«Ми орієнтувалися на молодь і людей зрілого віку, які проживають у нашому місті, але ще не знайомі з практиками хатха-йоги. Для них ми плануємо організувати відкриті навчальні заняття. Простір також буде відкритий для тих, хто вже практикує йогу, учнів та інструкторів львівських шкіл йоги», – розповіла в коментарі Tvoemisto.tv одна з ініціаторок проекту Наталія Моголівець.

Читайте також: Подвір'я, стадіон, операційна. Топ-3 переможці громадського бюджету Львова. Візуалізація 

Автори працювали над ідеєю приблизно півроку, проте активною реалізацією розпочали займатися влітку 2017-го. Початком втілення ідеї стало святкування Всесвітнього дня йоги в парку Франка.

«У В'єтнамі я спостерігала, як кожного ранку та ввечері після роботи люди приходять у парк практикувати різні фізичні вправи. Хтось займався гімнастикою, деякі йогою або іншими вправами, але в цілому мене це привело у захват, тому що культура турботи про своє тіло існує на рівні країни», – розповідає Наталія Моголівець.

Читайте також: Як виглядатиме Замарстинівський парк у Львові. Візуалізація 

Одночасно на галявині йогою зможе займатись до 50 людей. Відкрити простір активісти планують на початку літа 2018 року.

«Цілком реально влітку та восени вже активно проводити на ньому відкриті заняття для охочих. Ми налаштовані на активну участь та всебічну співпрацю з відповідальним департаментом ЛМР для реалізації проекту протягом весни, адже маємо профільних спеціалістів у команді: скульпторів, архітектора, а також підтримку адміністрації Парку культури», – каже Наталія.

Читайте також: Громадський бюджет Львова: як виправити хиби й досягти більшого? 

«Ми прагнемо навчити людей взаємодіяти зі своїм тілом так, щоб люди менше хворіли та залишалися максимально довго молодими та в гарному настрої, а також не почували сором за те, що вони приходять в парк з килимком для йоги і отримують задоволення від гарного самопочуття», – пояснює вона.

За її словами, зараз автори проекту готуються до його першої презентації для міської ради та обговорення планів реалізації і термінів.

Нагадаємо, що переможцями конкурсу Громадського бюджету Львова цього року стали 38 проектів.

Микита Гладченко, Анна Журба

Візуалізація з сайту Громадського бюджету Львова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!