Як виготовити закордонний паспорт у Львові: актуальна інформація

60798 8
Від жовтня закордонні паспорти львів’яни зможуть оформлювати у Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАПах). Про це нововведення нещодавно заявив міський голова Львова Андрій Садовий. Які саме функції міграційної служби виконують нові ЦНАПи, – розповіла Tvoemisto.tv Марта Комарницька, речниця Львівського обласного управління міграційної служби, й надала актуальну інформацію про вартість виготовлення закордонних паспортів та перелік необхідних документів.
фото: www.viche.lutsk.ua, espreso.tv

фото: www.viche.lutsk.ua, espreso.tv

«З’явилась інформація, що надалі ЦНАПи будуть частково виконувати функцію Державної міграційної служби. Нам важко зараз це коментувати, оскільки закон вступає в дію лише з 1-го жовтня. До цього ми не знаємо, як будуть виконуватися ці процеси, оскільки закон ще не ратифіковано, – зазначила Марта Комарницька. – Наразі ЦНАПи не є суб’єктами надання адміністративних послуг. Вони є посередниками: збирають документи і надають консультації людям. Говорити, що вони будуть виконувати половину наших функцій, поки що не можна».

Марта Комарницька надала Tvoemisto.tv актуальну інформацію про виготовлення закордонних паспортів: перелік необхідних документів, термін виконання і вартість послуги.

Необхідні документи

Для виготовлення як біометричного, так і звичайного закордонного паспорту необхідно надати такі документи:

- паспорт громадянина України (також ксерокопію першої, другої, одинадцятої сторінки);
- ідентифікаційний код;
- попередній паспорт громадянина України для виїзду за кордон (якщо такий є);
- квитанцію про оплату.  

Важливо: фотографії та довідку про судимість подавати не пторібно.

Документи для виготовлення закордонного паспорту львів’яни можуть подавати у будь-якому районному відділі або у Головному управлінні ДМС Львівщини. Адреси та контакти районних відділів ДМС у Львові можна знайти ТУТ.

Важливо: якщо людина має прописку в іншому місті, але навчається чи працює у Львові, то все одно має право подавати документи у Львові.

Термін виготовлення і вартість

Законодавчо закріплено 7 або 20 робочих днів, упродовж яких виготовляють документ. Звичайний паспорт коштуватиме 495,47 грн, паспорт з електронним чіпом (біометричний) – 561,47 грн.

«Якщо клієнт хоче пришвидшити процес виготовлення паспорту – не за двадцять робочих днів, а за сім – то сума державного мита й плати за адмінпослугу множиться на два (752,62 грн для звичайного паспорта і 818,62 грн для біометричного – ред.)», –  зазначила  Марта Комарницька. Детальніше з проведенням розрахунку можна ознайомитися на сайті ДМС.

Як виготовити закордонний паспорт для дитини

Вносити в закордонний паспорт дитину вже не можна. Дітям виготовляють окремий паспорт, який змінюється кожні 4 роки, аж до 16-ти років. Щоб зробити закордонний паспорт для дитини необхідна присутність батьків, оригінали їх паспортів і довідка про місце проживання.

«Термін виготовлення дитячого паспорту приблизно такий самий, як і для дорослих. Однак є різниця у вартості. Наприклад, для дитячого паспорту не потрібно платити за адміністративний збір, а лише за послуги», –  розповіла Марта Комарницька.

Додамо, що львів’яни можуть слідкувати за офіційною сторінкою «ГУ ДМС України у Львівській області» у Facebook, задавати запитання та отримувати максимально оперативну відповідь. 

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
25 Травня, 2017 12:36
Іван Чи можна заказати простий загран паспорт і яка вартість????
25 Травня, 2017 12:35
Іван Чм можна заказати простий загран паспорт? І яка сума?
25 Травня, 2017 12:35
Іван Чм можна заказати простий загран паспорт? І яка сума?
14 Березня, 2017 15:57
Богдан не пторібно?
12 Серпня, 2016 12:16
Михайло паспорт + ксерокопії
12 Серпня, 2016 10:29
Олександр >- паспорт громадянина України (ксерокопію першої, другої, одинадцятої сторінки);
Оригінал не потрібен?
12 Серпня, 2016 10:07
Твоє місто Дякуємо! Замінили лінк
12 Серпня, 2016 09:37
Петро офіційна сторінка Львівського ДМС [***]s://[***].facebook.com/dms.lviv/
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!