Як у Львові регулюватимуть виступи вуличних музикантів

3596 0
Раніше міськрада обмежила виступи для охочих грати музику на вулиці.
Фото: petition.kievcity.gov.ua

Фото: petition.kievcity.gov.ua

Відтепер вуличні музиканти для виступів у центрі Львова мають подавати заявку, яку буде розглядати спеціально створена комісія. У ній музиканти мають вказати репертуар, дату та час проведення виступу. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповіла директорка департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда.

«Люди скаржились на російський шансон чи іншу музику на вулицях. Ми орієнтуємося на українську або класичну музику, національного спрямування. По кожній окремій заявці рішення буде приймати комісія», – сказала вона.

Читайте також: У Львові штрафуватимуть за руйнування історичних фасадів

За її словами, музикам необхідно буде подати заявку через ЦНАПи або онлайн через сайт міськради мінімум за 14 днів до запланованого виступу, адже попередньо майбутня комісія буде збиратися на засідання не рідше одного разу на два тижні. Проте остаточний графік її засідань буде сформовано після консультацій із музикантами.  

«Контроль за дотриманням концепції буде здійснювати муніципальна варта. Система штрафів – це регуляторний акт, який ще має затвердити міська рада. Музиканти мають звертатися до комісії та пред’являти муніципальній варті дозвіл на гру», – сказала вона.

Читайте також: Топ-5 вуличних музик Львова: взаємна любов вулиці та музикантів

Для міста планують закупити апарати для вимірювання рівня шуму, яких наразі у Львові немає.

Вона додала, що ініціатива врегулювати вуличне мистецтво надходила від місцевих депутатів, громадськів діячів та самих музикантів. За її словами, вони хочуть мати правила гри і розуміти як можна, а як не можна грати у Львові.

Нагадаємо, раніше у Львові обмежили виступи вуличних музикантів.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!