Як може змінитися вартість паркування у Львові наступного року

4245 4
Найдорожче буде запаркуватися в центрі, а найдешевше – у віддалених районах четвертої зони паркування.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Львів планують розділити на 5 зон паркування, змінивши вартість паркування у майже вдвічі. Відповідні зони та ціни представили під час засідання комісії інженерного господарства, транспорту та зв’язку ЛМР сьогодні, 19 листопада, втім рішення не затвердили.

Читайте також: Що таке перехоплювальні парковки та як вони можуть покращити Львів

Зараз у місті є дві зони паркування: перша охоплює центральну частину Львова, а друга – більш віддалені райони. Паркування тут коштує 15 грн/год. за закриту стоянку і 20 грн/год. за відкриту та 5 грн/год. відповідно.

Натомість нова система поділу зон передбачає:

  • Перша зона (5 хв. ходьби пішки до ратуші) – 30 грн/год. закрита стоянка, 40 грн/год. відкрита стоянка;
  • Друга зона (1-15 хв. ходьби пішки до пл. Ринок. Зона призначена для перехоплення авто в межах Малого транспортного кільця) – 25 грн/год.
  • Третя зона (15-30 хв. пішої ходьби до центральної частини міста – призначена для кількагодинного паркування за фіксованого середньою ціною за годину) – 15 грн/год.
  • Четверна зона (охоплює решту частину міста) – 5 грн/год.
  • П’ята зона (паркувальні майданчики біля аеропорту та залізничного вокзалу) – 40 грн/год.

Таким чином, із новими розцінками на паркування очікується, що доходи від паркування на майданчиках, які обслуговує ЛКП «Львівавтодор», зростуть майже удвічі.

Читайте також: У Львові запровадять електронні абонементи для паркування

Нагадаємо, у червні виконком ЛМР затвердив Концепцію розвитку громадського транспорту та паркування, у якій, зокрема, йдеться про зміну зон паркування у Львові. Тоді ціни на паркування не оприлюднювали, адже їх мав визначити економічний департамент.

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
21 Листопада, 2019 18:59
Володимир Мале транспортне кільце? Це що? Отой недопрямокутник? Нема у Львові ні малого, ні великого кільця.
20 Листопада, 2019 13:24
Юрій Іронічний коментар до попереднього "аргументу":
"Чому проїзд в міському транспорті 7 гривень а не 100?
Люди знайшли 50,000$ шоб купити квартиру у Львові, а 100 гривень за проїзд в тролейбусі не знайдуть, чи не хочуть знайти? Не подобається тариф? Їдьте в село."
20 Листопада, 2019 12:48
Андрій Звідки в людини тоді на автомобіль та на житло? Не змогли заплатити 2500 чи не захотіли? Цілком справедливий тариф. Чому хтось має задарма паркуватися на міській землі, тільки тому що живе в центрі? Не подобається тариф? Вам на авторіа продавати своє відро.
19 Листопада, 2019 19:01
Андрій Львів - це точно місто для львів'ян? Звідки в людини 7500-9000 грн на місяць на паркування?
Якщо люди не могли заплатити 2500 грн в місяць при теперішніх тарифах.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!