Як зміниться вулиця Вітовського та перехрестя з Сахарова після реконструкції

11793 1
Проєкт розроблятимуть за ескізним моделюванням «Львівавтодору».
фото: Твоє місто

фото: Твоє місто

Одне із найскладніших перехресть Львова, до якого сходяться шість вулиць, проєктуватиме інжинірингова компанія «Автомагістраль». Відповідну угоду з підрядником про розроблення проєкту реконструкції перехрестя та вулиці Вітовського підписало ЛКП ЛКП «Львівавтодор» 18 лютого.

Читайте також: Як планують змінити перехрестя Сахарова – Вітовського. Схеми руху

Проєкт розроблятимуть на основі ескізного моделювання, яке розробили у «Львівавтодорі». Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv керівник відділу транспортного моделювання ЛКП «Львівавтодор» Роман Зубачик, перехрестя регулюватимуть світлофорами із забезпеченням пріоритету для громадського транспорту по окремо виділеній смузі. Трамвайну колію запустять у напрямку центру по вулиці Коперника. Відповідну інфраструктуру облаштують також й для велосипедистів і пішоходів.

«На самій вулиці Вітовського буде скривлення у районі парку культури під майбутнє відновлення Пелчинського ставу. У цьому місці буде дві зупинки, які розташують одна напроти одної», – розповів Роман Зубачик.

За його словами, на ділянці від вулиці Героїв Майдану до Палацу спорту «Динамо» буде три смуги руху. До перехрестя планують облаштувати дві смуги: одна для приватного, інша – для громадського. У районі проєктованого Пелчинського ставу буде чотири смуги (по одній для громадського транспорту), а після Болгарської, що перпендикулярна до вулиці Вітовського, – три смуги руху, одна з яких для громадського транспорту.

Реконструкція передбачає заміну дорожнього полотна, ремонт тротуарів, реконструкцію світлофорів. Рух по кожній із вулиць, каже Роман Зубачик, буде регульованим. Згідно з ескізним проєктом, у межах вулиці Вітовського та перехрестя буде 13 пішохідних переходів.

Зупинки громадського транспорту будуть пристосовані для людей з інвалідністю. Також запропонували облаштувати спільну автобусно-трамвайну зупинка на вулиці Сахарова у напрямку центру.

У бюджеті розвитку на 2020 рік на реконструкцію вулиці Вітовського та перехрестя Сахарова – Вітовського передбачили по 10 млн грн із 90 та 130 млн грн відповідно.

Читайте також: Коли у Львові почнуть ремонт вулиці Вітовського

Додамо, що за даними платформи Youcontrol, ТзОВ інжинірингова компанія «Автомагістраль» зареєстрована у Києві, у квітні 2018 року. Її засновницею є Юлія Доброва.

Нагадаємо, у 2016 році у Львові розробили кілька варіантів реконструкції вулиці Вітовського. Її планували ремонтувати у комплексі з площею Франка та перехрестям Сахарова – Вітовського. Тоді проєкт виготовили у інституті «Львівдіпрокомунбуд». Попередньо там мали з’явитись велодоріжки, трамвайну колію пропонували зміщувати з однієї сторони вулиці в іншу впродовж усього маршруту трамвая, а навпроти Парку культури планували відновити Пелчинський став. Втім тоді цей проєкт так і не завершили.  Торік у «Львівавтодорі» попередньо напрацювали кілька варіантів реконструкції перехрестя Сахарова – Вітовського.

Христина Гоголь


Читайте також:
20 Лютого, 2020 13:53
Мешканець Зрозуміло, що було погано, а стане післі рехконструкції ще гірше... Щоб такі рехформатори плавали у тому ставку, якій реально потрібен як курці седло.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!