Якою має бути перша за сто років нова церква у центрі Львова

4887 2
Храм Православної церкви України планують звести у зеленій зоні біля університету ветеринарної медицини.
Скріншот аерозйомки "Варіанти"

Скріншот аерозйомки "Варіанти"

Сьогодні, 21 червня, виконком Львівської міської ради погодив організацію Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на найкращу проектну пропозицію Храму Ікони Пресвятої Богородиці Скоропослушниці у районі вулиць Левицького та Пекарської. Про це повідомляє кореспондентка Tvoemisto.tv.

Особливливістю церкви має бути те, що вона відкрита для щоденних богослужінь зранку та ввечері. Водночас там передбачено роботу в соціальному і освітньому напрямках.

Відповідно до проекту, на першому поверсі працюватиме недільна школа для дітей на 25 осіб. Перша група – це діти з малозабезпечених родин, особи з інвалідністю, важкі у вихованні, які мешкають у районі, що ним опікуватиметься церква, а друга – діти парафіян. Першочергова мета недільної школи – допомогти тим, кому важко.

Окрім цього, люди, які повернулися з війни, зможуть теж звернутися до храму. Їм допоможуть зберегти психологічне здоров’я, адаптуватися до цивільного життя, налагодити особисті та соціальні контакти. Психологічна допомога та консультації проходитимуть у кабінеті психолога.

Читайте також: Біля костелу Бернардинів відремонтують сквер та встановлять статую Діви Марії

Ще один напрям, у якому працюватиме церква, – юридичний. Тут допомогу надаватимуть парафіяни церкви, практикуючі юристи, які погодяться присвятити на це частину особистого часу. А волонтери будуть працювати з літніми людьми, одинокими, особами з інвалідністю, які не виходять з дому, та неповними сім’ями. Волонтером виступатиме перевірена людина, за яку ручатиметься церква.

Додамо, що замовником конкурсу є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування ЛМР, а організатором – «Архітектурний клуб» та підприємець Мар’ян Кардаш. Храм Православної церкви України планують звести у зеленій зоні біля університету ветеринарної медицини. 

Конкурс проводять одним туром. Для участі автор або колектив має оформити заявку, заповнивши реєстраційну форму на сайті конкурсу терміном до 18:00, 9 серпня 2019. Проекти, подані без попередньої заявки, будуть представлені на офіційному веб-сайті з позначкою «поза конкурсом».



Читайте також:
16 Вересня, 2019 23:30
Олена Навіщо тут церква???? В районі їх достатньо!!! Хтось спитав мешканців району, чи потрібна їм нова церква, чи їх влаштовує хоч маленька, але зелена зона, де можна з дітьми погуляти?
Ми в цьому районі не встигаємо боротися проти диких новобудов, а тут ще й нова церква... Ми - проти!!! Нам підходять існуючі церкви.
21 Червня, 2019 22:07
Ігор Я проти! У цьому районі достатньо церков усіх парафій, які надають послуги і освіти, і паломництва, і роботи з сиротами чи воїнами АТО. Мета: забудувати парк! Поруч церкви з'являться будинки і нам не буде де гуляти з дітьми та собаками.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!