«Яндекс.Таксі» отримало ультиматум від львівських активістів

12536 1
Активісти кількох організацій, серед яких «Варта1» та «Правий сектор», закликали «Яндекс.Таксі» припинити свою роботу у Львові й таким чином уникнути конфліктів із «невідомими патріотами».
Фото: dyvys.info

Фото: dyvys.info

Керівник «Правого сектору Львівщини» Тарас Бобанич заявив, що до 00:00 год. 25-го лютого представники компанії мають покинути територію Львівської області, – інформує Zaxid.net.

Акцію проти російської фірми таксі влаштували 25-го лютого вдень. Під час неї автомобілі фірми обклеїли написами «Я працюю на окупанта», а самим працівникам та керівництву компанії поставили ультиматум.

Читайте також: Місто просить перевірити законність діяльності «Яндекс.Таксі» у Львові

«Активісти замовили 8 автомобілів у «Яндекс.Таксі» з різних куточків міста, а кінцевою точкою була парковка біля «Арсену» на вулиці Науковій. Там рух автомобілів був заблокований активістами, які попросили викликати на місце події своє керівництво. Прочекавши півтори години, отримавши відмову керівництва «Яндекс.Таксі», активісти виступили зі спільною заявою», – повідомив активіст спільноти «Варта1» Андрій Романчак.

На YouTube каналі депутата Львівської міськради Ігоря Зінкевича опублікували відео з ультиматумом.

Як прокоментував для Tvoemisto.tv Ігор Зінкевич, відповіді чи реакції від керівництва «Яндекс.Таксі» львівські активісти не отримали. «Але я їздив до 3-ї години ночі, то машин не бачив. Може, наклейки поздирали», – зазначив він.

Згодом Ігор Зінкевич додав, що проїжджаючи сьогодні вулицями Львова, виявив у центрі на вулиці Франка один електромобіль Tesla з наліпкою «Яндекс.Таксі».

Нагадаємо, служба таксі прийшла в Україну з Росії. Водночас, у ГО «Економічний бойкот» не планують акцій протесту, адже, за словами активістки руху Галини Мороз, уже було достатньо заходів. «Ми вважаємо, що вже достатньо розповіли про те, чому погано купувати російське. Якщо люди до цього часу не зробили свої висновки, то вони або байдужі, або не проти це робити з ідеологічних міркувань. Ми проводили достатньо акцій. Зараз ми реагуємо тільки тоді, коли відбувається щось резонансне і кричуще – приїзд проросійських артистів тощо»,  – зазначила у коментарі Tvoemisto.tv Галина Мороз.

Читайте також: Uber у Львові: чого чекати від сервісу таксі, який стартує наступного місяця

Нагадаємо, що Львів став п'ятим містом України, де запрацював російський сервіс «Яндекс.Таксі». У минулому році він був запущений в Києві, Харкові та Дніпрі, а на початку цього місяця — в Одесі. Крім України сервіс доступний ще в п'яти країнах: Вірменії, Білорусі, Грузії, Казахстані та Росії.


Читайте також:
27 Лютого, 2017 12:00
Drпроти Жидяри в лиці правого сектору лишають заробітку людей а щей комфорту тих людей які хочуть нормально добратися до місця призначення і президент зараз такий же
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!