6% мешканців Львова – працівники ІТ сфери. Оновлено

7475 1
У рамках дискусійної зустрічі «Креативне місто» представники Львівського ІТ кластеру озвучили, скільки людей переїжджають до Львова, щоб працювати у сфері інформаційних технологій.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

«На сьогодні ми маємо 15 тисяч працівників ІТ, що є 6% від усіх мешканців Львова. Тільки за останній рік до нашого міста, щоб працювати у галузі ІТ у наших компаніях, переїхали близько 50-ти людей»,  – розповів під час дискусії виконавчий віце-президент компанії SoftServe Олег Денис.

Читайте також: У Львові стартує будівництво ІТ-парку: особливості, локація

Як додав СЕО ІТ Кластеру Степан Веселовський, прогнозують, що за 4 роки кількість ІТ працівників  у Львові може збільшиться до 30 тисяч осіб.

Також Степан Веселовський додав, що Львівський ІТ Кластер позитивно ставиться до приходу конкурентів. «У середині Львівського ІТ Кластеру ми вибудували стосунки, що ґрунтуються на відкритості та довірі. Ми співпрацюємо з іншими компаніями, які розглядають можливість приходу до Львова. Але вони повинні не лише приходити, а й докладатися до розвитку того мікроклімату у галузі,  який ми творимо. Львів не повинен стати рекрутинговим середовищем для великих компаній», – зазначив Степан Веселовський.

Нагадаємо, замість Креативного кварталу у Львові створюють Lem Station. Втілити проект, що замінить анонсований раніше «Креативний квартал», ініціатори сподіваються за рахунок інвестицій.

Довідка. Дискусійна платформа «Твоє місто Львів» створена Tvoemisto.tv за підтримки Європейського фонду за розвиток демократії (European Endowment for Democracу).

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
1 Грудня, 2016 23:35
Yurko Хто це рахував? У Львові що 250 тис населення? Може йдеться про працююче населення?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!