Зневага прапора України. Софія Федина вимагає притягнути до відповідальності президента Зеленського

6700 0
За її словами, подати таке ж звернення в ГПУ має право кожен громадянин України.
Фото: Фейсбук-сторінка Софії Федини

Фото: Фейсбук-сторінка Софії Федини

Народна депутатка львів’янка Софія Федина подала до Офісу Генпрокурора звернення щодо притягнення до відповідальності президента Володимира Зеленського за зневагу над українським прапором.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбук.

Софія Федина пише, що її, як народного депутата обурив той факт, що під час святкування Дня Незалежності президент України та інші учасники заходу, фактично топталися по Державному прапору України, оскільки його кольори були використані для покриття підлоги сцени.

«Звертаю уваги правоохоронних органів на те, що повага до символів держави і полягає – у прагненні зберегти їх недоторканними і незмінними», – наголосила вона.

Читайте також: Софія Федина заявила, що їй вручили обвинувачення у справі про погрози Зеленському

За словами Федини, подати таке ж звернення в ГПУ має право кожен громадянин України.

«За кожен такий випадок має бути відповідальність», – додала народний депутат.

Нагадаємо, учора під час концерту до Дня Незалежності на Софіївській площі лунали російськомовні пісні. Зокрема, йдеться про «Шлепки» Полякової, «Вахтерам» гурту Бумбокс, «Киевляночка» Крічевського, «Ветер надежды» Власової, «Стыцамен» Дорна та «Имя 505» гурту «Время и Стекло». У мережі почало ширитися обурення, оскільки у день найважливішого для України свята неприпустимо співати мовою країни-агресора.

А музикант Олександр Положинський відмовився від ордена «За заслуги», яким його нагородив Зеленський та заявив, що такі нагороди мають отримати музикант Андрій Антоненко «Ріффмастер», лікарка Юлія Кузьменко та медсестра Яна Дугарь, які наразі є фігурантами справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!