Софія Федина заявила, що їй вручили обвинувачення у справі про погрози Зеленському

2499 0
Відповідний документ вона показала на камеру.
Фото: Європейська солідарність

Фото: Європейська солідарність

Народна депутатка від фракції «Європейська Солідарність» львів’янка Софія Федина повідомила, що отримала обвинувальний акт у справі про погрози Зеленському. Про це вона сказала у відеозверненні  на Фейсбук.

За її словами, акт вручили в Печерському суді Києва, куди вона разом із адвокатом прийшла оскаржувати вручену їй підозру.

«Виявилося, що суддя пішла у відпустку, а тому розгляд скарги перенесли на невизначений термін. Слідчі і прокурори використали це, щоб вручити мені обвинувальний акт – у тому, що я погрожувала президенту Зеленському», – сказала народна депутатка,

Відповідний документ вона показала на камеру. Пізніше в ефірі телеканалу «Прямий» вона заявила, що хоче, аби до суду прийшов і потерпілий.

Нагадаємо, 26 жовтня Софія Федина та волонтерка Маруся Звіробій провели онлайн-трансляцію в соцмережах і розкритикували манеру спілкування президента із військовими у Золотому на Донбасі. Вони висловили припущення, що «випадково може вибухнути граната, обстріли бувають випадково, найкрасивіше, щоб це все сталося під час московських обстрілів, коли хтось знову в білій сорочці припре на передову».

Про відкриття кримінального провадження у цій справі повідомив нардеп від «Слуги народу» Олександр Качура. ДБР вручила підозру Софії Федині з другої спроби. 12 травня ДБР завершило досудове слідство.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!