На березі Західного Бугу на Львівщині облаштують 20-тиметрову оглядову вежу

2379 0
Також уздовж Західного Бугу облаштують будиночки, де зберігатимуть байдарки, альтанки для туристів та відпочиваючих, а також місце, де можна поставити намети.
Фото: З Фейсбук сторінки Андрія Порицького

Фото: З Фейсбук сторінки Андрія Порицького

Поблизу села Конотопи, що тепер у Червоноградському районі, на березі річки Західний Буг планують побудувати 20-метрову оглядову вежу, яка матиме вигляд видовженої піраміди зі зрізаним верхом. Про це Тvoemisto.tv розповіла радниця голови Червоноградської районної ради Галина Крук.

Читайте також: Біля Трускавця облаштують оглядову вежу і доріжки за 13 мільйонів гривень. Візуалізація

За її словами, роботи із облаштування фундаменту вежі – монолітної залізобетонної плити – завершилися. Попереду – облаштування наземної чотирирівневої конструкції зі сходами. Саме на останньому, 4-му рівні, і буде оглядовий майданчик на висоті 14 метрів від рівня землі. Зверху всю конструкцію накриють шатровим дахом.

«Оглядова вежа – лише невелика частина великого цікавого проєкту у межах програми «Єднає нас Буг – утворення двох транскордонних байдаркових туристичних маршрутів», що втілюється за Програмою прикордонного співробітництва  Польща-Білорусь-Україна. Пів роки тому роботи почала Сокальська районна рада. Зараз Червоноградська районна рада, як правонаступниця, завершуватиме проєкт», – каже Галина Крук.

Читайте також: «Велобескиди». Між Східницею та Трускавцем побудують велотраси і нові маршрути

Зокрема, за словами радниці Червоноградської райради, проєкт передбачає створення вздовж Західного Бугу байдаркового центру (будиночки контейнерного типу, де зберігатимуть байдарки), альтанки для туристів та відпочиваючих, стоянки, а також місце, де можна поставити намети. Усі бажаючі зможуть обрати таку подорож річкою або ж просто відпочити на березі річки.

Що стосується самої оглядової вежі, то вона в процесі облаштування. Проєкт мали б завершити 3 липня цього року, проте, за словами Галини Крук, найімовірніше, терміни змістяться.

«Через коронавірус, карантин, локдаун, а також реорганізацію, не всі роботи можемо вчасно виконувати. Тому подаємо ініціативу, щоб роботи відтермінувати щонайменше на 3 місяці», – каже співрозмовниця.

Розробником проєкту є львівська фірма – ТОВ «Діаграм студіо». Вартість будівництва вежі становить 1,06 млн грн без ПДВ.

Ольга Шведа

Фото зі сторінки Андрія Порицького


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!