Фото: etnotur.ua

Фото: etnotur.ua

Подалі від міста. Куди поїхати на вихідні зі Львова

6756 0
У останні травневі вихідні львів’янам рекомендують зазирнути до старого палацу, пройтися екологічною стежкою та прогулятися вуличками старого міста.

Продовжуємо пропонувати мандрівки Львівщиною. Поки тільки на авто, бо залізничне сполучення ще не відновили.

Зазирнути до оборонної споруди

Тараканівський форт, який ще називають Дубенським фортом, Новою Дубенською фортецею – це архітектурна пам'ятка XIX століття. Розташована неподалік від села Тараканів Дубенського району Рівненської області, в мальовничій місцевості над рікою Іквою. Там можна приємно пргулятися та доторкнутися до історії.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: Тараканівський форт і Дубенський замок

Доїхати до форту автівкою можна за дві з половиною години.

Зазирнути до величного костелу

Годовицький костел є першою і найдосконалішою роботою Бернарда Меретина, з цілого ряду подібних костелів (Успенський костел в Бучачі, Костел Воздвиження Чесного Хреста у Берездівцях, Лопатині, костел святого Михайла у Раві-Руській, Коломиї, Буську). Він велично стоїть над озером і приваблює своєю неприступною красою. А ще по дорозі до нього можна зазирнути до Наварії і помилуватися на тутешній костел. Сюди можна помандрувати велосипедом.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: до величних костелів геніального майстра

Дорога автівкою займе пів години.

Зійти на вершину

Висота гори Камула — 471 м над рівнем моря. Вона складається з пісковиків, є невисокі мальовничі скелі з гротами. Гора вкрита буковим лісом природного походження та буково-грабовими насадженнями. Камула є найвищою вершиною рівнинної частини України (окрім правобережжя Дністра). Через її вершину проходить Головний європейський вододіл. Вершина і прилеглі схили розташовані в межах природоохоронної території – Романівського ландшафтного заказника.

На Гологірському плато створена «Екологічна стежка на г. Камула» — встановлено вказівники, інформаційні таблиці й альтанки.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: у мандрівку екологічною стежкою

Доїхати до гори можна орієнтовно за годину.

Прогулятися столицею солі

У Дрогобичі є що побачити, навіть якщо просто гуляти вуличками старого міста. Старі будівлі, що пам’ятають Бруно Шульца, які надихали його на нові твори, дерев’яні церкви та кам’яні храми і велична ратуша. А ще можна пошукати залишки старої Дрогобицької солеварні.

Читайте також: куди поїхати на вихідні зі Львова: до цинамонового міста

Доїхати автомобілем до Дрогобича можна за півтори години

Пройтися до витоків Дністра

Село Розлуч має за плечима півтисячну історію, перша згадка – у 1511 році. Туристи почали з’їжджатися туди ще на початку минулого століття, після прокладання залізниці. У довоєнні часи тут з’явилися гірська база військово-спортивного табору, юнацький табір, 50-метровий лижний трамплін (на той час – другий за розміром у Європі), басейн з мінеральною водою, побудовано приватні вілли, деякі з яких збереглися до нашого часу. Курорт міг прийняти одночасно від 2 до 2,5 тис. туристів. Проте в період війни усе було зруйновано. Нині село відновлює свою рекреаційну привабливість, бо тут справді є на що подивитися: церкви, штучне озеро, джерела мінеральних вод та ландшафтний заказник.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: у Розлуч до витоків Дністра

Доїхати до Розлуча можна за дві – дві з половиною години.

Інші місця, які ми радили відвідати, на карті нижче


Вибір Твого міста

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!