Біля Forum Lviv планують побудувати новий квартал із житлом та виробництвом. Візуалізація

10349 0
У межах ДПТ мають збудувати нове житло, офіси та реконструювати наявні виробничі приміщення.

Поблизу Forum Lviv пропонують побудувати новий житловий квартал із громадськими та виробничими приміщеннями. Про це йдеться в детальному плані в районі вулиць Газової, Куліша, Балабана, та Джерельної.

Читайте також: Біля стадіону «Україна» у Львові планують збудувати новий житловий квартал

Частково ця територія вже сформована змішаними кварталами житлової, громадської та виробничої забудови, втім територія колишнього Львівського газового заводу залишається занедбаною. Площа ДПТ становить 12,8 га, а першу чергу планують реалізувати за 5 років.

Читайте також: На території Львівського мотозаводу хочуть збудувати готельний комплекс і житловий будинок

Територію, обмежену детальним планом, хочуть розділити на шість кварталів. У першому планують зберегти наявну забудову та збудувати тут 5-поверхову громадську будівлю.

У другому та третьому кварталі також пропонують зберегти наявні будівлі та дозволити їх можливу реконструкцію. Доповнити другий квартал хочуть сквером та відкритим громадським простором.

На колишніх виробничих територіях четвертого кварталу запланували звести нові будівлі громадського призначення та трансформаторну підстанцію. У п’ятому та шостому кварталах має з’явитися 4-6 поверхове житло, будівлі громадського та торгового призначення. Передбачається, що у новому кварталі з’явиться до 6 тис. робочих місць, що зменшить маятникову міграцію населення у центр міста.

За проєктом ДПТ, вулиця Газова стане пішохідною з можливістю заїзду спецтранспорту. При моделюванні пасажиропотоків у районі детального плану врахували зміни, які вже запрацювали на проспекті Чорновола та вулиці Куліша. Вздовж головних пішохідних алей та вздовж вулиць із зеленими смугами в межах їхнього поперечного профілю рекомендують улаштовувати декоративні пониження озелененої зони, аби регулювати мікроклімат кварталу.

Для збереження зелених площ пропонують влаштувати проектовані автостоянки на території кварталу із покриттям із перфорованих плит замощення або газонних решіток ТТЕ та шумовідбивні екрани зі сторони залізничної колії.

Читайте також: У Львові дозволили забудову території двох заводів на Підзамчі

16 жовтня відбудеться громадське слухання детального плану території у приміщенні Міського палацу культури імені Гната Хоткевича (вул. Кушевича, 1). Початок о 18:00.

Вікторія Ейсмунт

Візуалізації з ДПТ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!