У Львові дозволили забудову території двох заводів на Підзамчі

8702 2
На сесії ЛМР погодили відновідні детальні плани території.

У Львові погодили два детальні плани, що охоплює територію колишнього заводу «Алмазінструмент» та Львівського дослідного нафтомаслозаводу. За відповідні ухвали проголосували під час пленарного засідання ЛМР сьогодні, 20 червня.

Читайте також: На Лемківській збудують житловий комплекс та готель. Візуалізація

За планами забудови «Алмазінструменту», зі сторони вулиць Волинської та Промислової планують звести житлові будинки з вбудованими приміщеннями центру розвитку дитини, магазинами та амбулаторією сімейного лікаря. Всередині проектованого кварталу на першому поверсі житлового будинку має бути дитсадок. Також у межах детального плану передбачили підземний паркінг майже на тисячу місць.

На розі вулиць Хмельницького та Механічної пропонують збудувати торгово-розважальний центр атріумного типу з відпочинковою зоною. Висота будинків у цьому кварталі становитиме 4, 7 та 9 поверхів, а кількість квартир – 490.

Забудовником ділянки колишнього заводу є компанія «Ріел», яка викупила акції орендаря ділянки ПАТ «Алмазінструмент». Згідно з даними системи Youcontrol, кінцевим бенефіціарним власником акцій «Алмазінструменту» є ПП «Львівітерсервіс», серед уповноважених осіб якого є Олена Слесарюк. Вона ж керує ТзОВ «Ріел-Девелоп».

Читайте також: Біля парку Погулянка збудують багатоповерхівку з дитсадком. Візуалізація

На території колишнього промпідприємства ВАТ «Львівський дослідний нафтомаслозавод» пропонують збудувати багатофункціональний 8-12 поверховий адміністративно-офісний центр із триповерховим наземним гаражем між вулицям проектована №5 та проектована №6. 

Будівлі громадського призначення матимуть 4-5 поверхів, а житлові – 8-9 поверхів на 453 квартири. У північній частині детального плану пропонують збудувати 3-поверхові офісні приміщення. У перші поверхи багатоповерхівки вбудують школу-ліцей на 24 класи та дитсадок. Усередині магістральних територій збудують апартамент-готель від 2 до 17 поверхів.

Читайте також: Міськрада Львова виділила землю під паркінг та офіси біля Стрийського ринку

Наявні внутрішньоквартальні території планують впорядкувати, зберегти зелені насадження та влаштувати пішохідну алею з велодоріжкою через територію всього кварталу. Підземний паркінг налічуватиме 935 місць, а наземний – 54.

Вікторія Ейсмунт

Схеми ЛМР


Читайте також:
21 Червня, 2019 15:34
не зе валіть все, бля жити людям не має де, уроди
20 Червня, 2019 20:17
Олександра А парки, сквери і ставки де будуть???
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!