На Львівщині до боротьби зі спалюванням трави хочуть залучити священників

1041 0
З початку року на Львівщині виникло понад 900 пожеж в екосистемах.
Фото: Максим Козицький

Фото: Максим Козицький

Голова Львівської ОДА Максим Козицький закликав священників області допомогти у боротьбі зі спалюванням трави.

«Було б добре під час недільних проповідей нагадувати вірянам про те, що шанобливе ставлення до природи, –  це прояв поваги і любові до своїх дітей і внуків, турбота про їхнє майбутнє», – сказав Максим Козицький.

Додамо, що з початку року у природних екосистемах Львівської області виникло понад 900 пожеж. Особливо кількість пожеж збільшується у вихідні, зазначив Максим Козицький.

Читайте також: У селі поблизу Львова згоріли три автобуси

Нагадаємо, що 13 квітня торік Верховна Рада підтримала законопроєкт №2339, який посилює відповідальність за спалювання сухої рослинності в екосистемах України. Розмір штрафів за забруднення атмосферного повітря становить від 30 600 грн до 61 200 грн, за знищення чи пошкодження рослин навколо населених пунктів каратимуть штрафами у розмірі від 91 800 грн до 153 тис. грн., а за самовільне випалювання рослинності чи її залишків – від 3 060 грн до 21 420 грн штрафу. 

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!