Частину кам’яниці на Братів Рогатинців у Львові перепланують під ресторан та магазин

1830 0
Будинок збудували після 1772 року, коли розібрали оборонні мури.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Перший поверх будівлі-пам’ятки архітектури на вулиці Братів Рогатинців, 22 у Львові перепланують під ресторан та відновлять двері на місці вікна. Відповідні містобудівні умови та обмеження погодили на засіданні виконавчого комітету ЛМР сьогодні, 10 січня.

Квартири №1, 1а та підвал об’єднають та перепланують під ресторан, а у квартирі №3 замість вікна облаштують двері та відкриють непродовольчий магазин. 

Дозвіл на реставрацію приміщень отримали Олексій та Людмила Піскунови. Вони мають отримати техумови та робочий проєкт на реставрацію, що має пройти експертизу. Після цього ДАБІ має видати  дозвіл на початок робіт.

Додамо, що будинок є пам’яткою архітектури місцевого значення. Будинок збудували після 1772 року, коли розібрали оборонні мури. Декор будівлі характерний для ХІХ ст. У архівних документах будинок вперше згаданий у 1857 році, коли його власницю зобов’язують відремонтувати дах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!