Чому досі не демонтували стелу Монументу слави у Львові

3365 2
Підрядник відмовився від виконання робіт.
фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

Анонсований Львівською міською радою підрядник ТзОВ «БК Альтера» розірвав договір про демонтаж стели Монументу слави. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

«Минулого року була підписана угода з компанією, яку ми публічно анонсували. Зараз вони просять розірвати угоду, в зв’язку з виходом з ладу основних засобів, які необхідні для виконання цих робіт. Це юридичне пояснення, затверджене їхнім підписом», – каже Андрій Москаленко.

Галицька районна адміністрація вже знайшла нову компанію, яка виконає демонтаж стели. Підписати угоди з нею планують у понеділок, 21 січня.

Читайте також: Зберегти не можна штрафувати. Як Львів охороняє історичне середовище

«Галицький район провів дослідження, хто ще може виконати ці роботи. Новій компанії потрібно буде 2-3 дні для початку робіт. Пошуки тривали більше тижня», – пояснює Андрій Москаленко.

Нагадаємо, навесні 2017 року створили спеціальну комісію, яка мала вирішити, чи зберігати Монумент слави. 18 квітня 2018 року виконавчий комітет ЛМР виділив 400 тис. гривень на обгородження Монументу. Замість нього мають звести Меморіал українським героям. 17 грудня Галицька районна адміністрація підписала договір з підрядником щодо демонтажу стели Монументу слави на вулиці Стрийській. Вартість демонтажу становить 300 тисяч гривень. Окремі частини стели передадуть в музей «Територія Терору».

Андрій Костюк


Читайте також:
18 Січня, 2019 10:56
NW І чого кремлєботи пруться в коментатори?
17 Січня, 2019 09:02
666 ... і чого ідіоти пруться в патрійоти ? ... ще вулицю Льва Толстого треба стерти із мапи Львова ... бо він в Криму воював ( в російській армії) ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!