У Львові планують демонтувати частину Монументу Слави

3177 1
За словами Андрія Москаленка, частину меморіального комплексу можуть відправити у Музей терору
Фото: kor.ill.in.ua

Фото: kor.ill.in.ua

Найвищу стелу Монументу Слави, що на вулиці Стрийській планують демонтувати через критично аварійни стан. Про це на зустрічі з журналістами повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

«Під час одного із засідань робочої групи виявили, що частина конструкцій перебуває у аварійному стані і підлягає демонтажу.  Демонтажем буде займатися Галицька райадміністрація», – розповів Андрій Москаленко.

За його словами, на найближчому засіданні виконавчого комітету міської ради, що відбудеться у п’ятницю, 23 лютого, розглядатимуть пропозицію робочої групи щодо демонтажу частини Монументу. Йдеться про найвищу стелу, яка за висновками спецгрупи перебуває у критично аварійному стані.

Читайте також: Біля Львова відкрили пам’ятник Небесній Сотні. Фото

«Ми розглядаємо кілька варіантів, один із яких – музеєфікація, зокрема відправити експонати у Музей терору. Інший варіант – здійснити містобудівний аналіз території, обмеженої вулицями Стрийською, Івана Франка, Вітовського та Героїв Майдану. Там передбачаються складні роботи із великогабаритною технікою», – сказав заступний міськогго голови.

Як повідомив Андрій Москаленко, долю решти комплексів Монументу будуть вирішувати на наступних засіданнях робочої групи, яку спеціально створили навесні торік

Нагадаємо, минулого року створили спеціальну робочу групу по роботі з суперечливим Монументом Слави, оскільки пам’ятник неодноразово зазнавав вандалізму. Останній випадок трапився під час сесії міської ради минулого тижня. На пленарному засіданні запропонували внести на розгляд ухвалу про демонтаж пам’ятника у межах законодавства про декомунізацію. Ухвалу до розгляду не прийняли. Однак пізніше пам’ятник облили фарбою на намагалися зірвати зірку.

 

 

 


Читайте також:
19 Лютого, 2018 13:34
Петро Що за незрозумілі встидливі реверанси.Чому тільки стелу? Скільки можна ходити кругами? Виконуйте закон України!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!