Для водіїв трамваїв у Львові облаштують пункти відпочинку

2076 0
Водіями електротранспорту в місті працює 350 осіб.
Фото: Данило Васильчак / Львівський електротранспорт / Facebook

Фото: Данило Васильчак / Львівський електротранспорт / Facebook

На кінцевих зупинках трамваїв, що на вул. Княгині Ольги та Шевченка, облаштують пункти відпочинку для водіїв. Відповідне рішення сьогодні, 31 жовтня, прийняли депутати Львівської міської ради під час пленарного засідання.

Читайте також: Перезавантаження громадського транспорту. Що (не)змінить е-квиток у Львові

Зараз ЛКП «Львівелектротранс» обслуговує вісім трамвайних та дев’ять тролейбусних маршрутів, а це – 70 трамваїв та понад 50 тролейбусів, відповідно. Водіями електротранспорту у Львові працює 350 осіб. Однак частина маршрутів не має пунктів відпочинку для працівників, де вони могли б відпочити та перекусити.

Такі пункти розмістять на зупинці «Аквапарк», що на вул. Княгині Ольги, 69-71, та на зупинці «Татарбунарська» – вул. Шевченка, 152-154. Площа цих приміщень становитиме 40 кв. м.

Читайте також: Як курсують трамваї у Львові. Оновлені графіки всіх маршрутів

Депутати звернулися до керівника управління архітектури та урбаністики Антона Коломєйцева з проханням зробити уніфікований проект зовнішнього вигляду приміщень. Натомість «Львівелектротранс» має розробити план розташування пунктів відпочинку водіїв та погодити його з інженерними службами міста й управлінням архітектури та урбаністики. Також підприємство укладе договори з управлінням комунальної власності з приводу оренди елементів благоустрою терміном на десять років.

Ольга Коваль

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!