До Львова прибули перші трамваї з Берліна. Фото

5851 0
Завтра до Львова привезуть ще три берлінських трамваї першої партії.
Фото ЛМР

Фото ЛМР

До Львова прибули перші три трамваї з Берліна, а завтра приїдуть ще три вагони. Про це інформує прес-служба ЛМР.

Читайте також: Повези мене туди, де асфальту нема. Чому Львів знову купує старенькі трамваї?

«Сьогодні ми отримали перші три трамваї з Німеччини. Завтра очікуємо ще на три трамвайні вагони. Наступні партії надходитимуть по вісім одиниць кожного місяця, щоб у жовтні мати вже всі 30 одиниць», — повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

За його словами, наразі німецькі трамваї перебувають на території трамвайного депо №2 на вулиці Промисловій у Львові, де необхідно провести процедуру розмитнення та замінити візки, після чого трамваї мають отримати українську сертифікацію та розпочати роботу на львівських маршрутах.

Читайте також: План по відлову «зайців». Як насправді працюють львівські контролери

Додамо, що у лютому цього року речник ЛКП «Львівелектротранс» повідомив Tvoemisto.tv, що Львів закупить жовті вагони марки Tatra KT4DM, які в Берліні вивели з експлуатації наприкінці 2017 року.

Місць для сидіння в такому трамваї — 34. Tatra KT4 мають панорамні вікна та окутні форми. У вагоні четверо дверей з шириною прорізу 1300 мм. Вентиляція пасажирського салону забезпечується чотирма люками та кватирками. Крім цього, салон має допоміжне електронне обладнання.

Вартість одного трамвая становить приблизно 18 тисяч євро. Їх планують пустити за маршрутом №2, 3 або №8. 

Читайте також: Із балансу Львівелектротрансу списали 12 тролейбусів та 18 трамваїв

Нагадаємо, торік у грудні міський голова Львова заявив, що місто купуватиме вживані трамваї у Німеччини задля економії коштів. Нові трамваї планують закупити у 2019 році. Крім цього, до кінця року Львів закупить 50 тролейбусів та 150 великогабаритних автобусів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!