Львів закупить 150 великих автобусів до кінця року

4499 0
Закупівля автобусів має відбутися на умовах фінансового лізингу.
Фото: busphoto

Фото: busphoto

Депутати міської ради ухвалили надати АТП-1 дозвіл на закупівлю 150 автобусів місткістю не менше 100 осіб до кінця року на умовах фінансового лізингу (оренди).

Згідно з ухвалою, строк лізингу складає 3 роки з дати укладення договору, вартість автобусів – не більше 800 млн грн, відсоткова ставка за користування лізингом – не більше 18% річних у гривнях.

Крім того, депутати також зобов’язали департамент фінансової політики передбачити в бюджеті 2018 року 200 млн грн для внеску до статутного капіталу АТП-1 для обслуговування договору лізингу та погашення лізингових платежів.

Читайте також: У Львові оголосили у розшук всі комунальні автобуси

За словами директорки юридичного департаменту Гелени Пайонкевич, до моменту виплати всіх лізингових платежів автобуси залишатимуться у власності лізингонадавача. Крім того, щоб убезпечити автобуси від арешту, після закінчення терміну дії договору лізингу право комунальної власності на новий транспорт зареєструють за територіальною громадою Львова.

До укладення договору усі його умови мають бути погоджені з постійною комісією інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики ЛМР.

Нагадаємо, що Львів також закупить 50 тролейбусів за кошти ЄБРР.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!