Дорогу зі Львова до Тернополя хочуть розширити до 4 смуг

5673 0
А дорогу М-06 Київ – Чоп розширятимуть у вузьких місцях на ділянці між Рівним та Львовом.
фото: Укравтодор

фото: Укравтодор

Укравтодор планує з’єднати обласні центри Західної України з наявними швидкісними транспортними коридорами та між собою. Про це повідомляє пресслужба Укравтодору.

Читайте також: В Україні назвали нову вартість платної дороги зі Львова до Краківця

Насамперед планують узятися за міжнародні транспортні коридори Е40 та Е50. Маршрут Е40, або ж дорогу М-06 Київ – Чоп, розширятимуть у вузьких місцях на ділянці між Рівним та Львовом. Це – 34 кілометри дороги.

Міжнародну дорогу М-09 Львів – Тернопіль – Рава-Руська планують розширити до 4 смуг від Львова до Тернополя та в подальшому планують розширити коридор Е50 від Тернополя до Умані через Хмельницький та Вінницю.

Дорогу Львів – Тернопіль ремонтували у 2017 році за 755 млн гривень. 

Завдяки цьому, а також будівництву північної об’їзної Львова та об’їзної Стрия, прогнозують дорожники, час поїздки між обласними центрами регіону скоротиться на 20-50% та від столиці до обласного центру скоротиться від 15 до 25%.

Час необхідний для подорожі між Києвом та обласними центрами Заходу – скоротиться на 10-20%. 

Читайте також: Естакади та шумовідбивні екрани. Якою буде північна об’їзна Львова

Нагадаємо, цього року на будівництво та капремонт доріг Львівської області виділили 422,6 млн грн.

Ілюстрація Укравтодору


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!