Фото дня. У Львові тестують фонтан на площі біля Оперного театру

9763 0
Відкрити фонтан мають до кінця вересня.
Фото: Сергій Глотов/Фейсбук

Фото: Сергій Глотов/Фейсбук

У Львові уночі тестували роботу нового фонтану на площі перед Оперним театром. Фото фонтану на своїй фейсбук-сторінці виклав львів’янин Сергій Глотов.

«Площу ще ремонтують, я побачив, що фонтан запустили і сфотографував», – прокоментував Сергій Глотов.

Нагадаємо, фонтан буде і музичний, і світловий. Два рази на день – о 12:00 та о 18:00 – тут будуть відтворювати композиції львівських виконавців. У вечірній час фонтан підсвічуватимуть RGB та LED світильниками білого кольору.

Новий фонтан буде живитися від електромереж з вулиці Тиктора, тоді як раніше фонтан був підімкнений до електрики театру.

Читайте також: У Львові тестують новий фонтан на площі Двірцевій. Фото, відео

Раніше фонтан планували відкрити до Дня незалежності, але згодом відкриття перенесли на вересень.

Демонтаж старого фонтану перед оперним театром почали торік у грудні. Про заміну старого фонтану біля Оперного повідомили ще у 2015 році, а тривала затримка у роботах пов’язана з внутрішніми погодженнями у «Сокар-Благо», що реконструює водограй. За проєктом, на площі перед театром облаштують сухий фонтан на кшталт того, який працює на Митній, замінять мощення, висадять нові дерева та встановлять місця для відпочинку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!