Фото дня. На площі перед Оперним театром почали демонтаж фонтана

12706 0
Початок робіт анонсували ще пів року тому.
Фото: Вікторія Ейсмунт/Твоє місто

Фото: Вікторія Ейсмунт/Твоє місто

У Львові почали демонтаж фонтана з чашею на площі перед Оперним театром. Як розповів під час брифінгу головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, облаштувати нову площу з сухим фонтаном та місцями для відпочинку мають до осені наступного року.

Читайте також: Львів’янам показали оновлений проект реконструкції фонтану перед Оперним. Візуалізація

Керівник благодійного фонду «Сокар-Благо» Аслан Азі, що будуватиме новий фонтан за власні кошти, вартість нової площі оцінюють у півтора мільйони доларів. Демонтажні роботи виконують за кошти Галицької районної адміністрації. За словами її голови Андрія Зозулі, демонтаж триватиме приблизно тиждень, після чого підрядники будуватимуть інженерні мережі. Він каже, що зимова погода не повпливає на якість та час робіт.

Читайте також: Як змінилися фонтани Львова упродовж ста років. Фото до і після

Нагадаємо, почати демонтаж фонтана із чашею перед Оперним театром мали ще у червні. На ці роботи виділили 300 тис. грн. Про заміну старого фонтану біля Оперного повідомили ще у 2015 році, а тривала затримка у роботах пов’язана з внутрішніми погодженнями у «Сокар-Благо». За проєктом, на площі перед театром облаштують сухий фонтан по типу того, який працює на Митній, замінять мощення, висадять нові дерева та встановлять місця для відпочинку.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!