Цього року у Львові демонтують фонтан біля Оперного театру

23308 1
Приблизна вартість робіт сягає мільйона євро.
Візуалізація 33by.pro

Візуалізація 33by.pro

Після 25 травня у Львові планують розпочати демонтаж фонтану навпроти Оперного театру, на місці якого інвестор встановить так званий «сухий фонтан» без чаші. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля.

Читайте також: Як змінилися фонтани Львова упродовж ста років. Фото до і після

За його словами, наступна зустріч із азербайджанським благодійним фондом «Сокар-Благо», який і планує замінити фонтан, відбудеться цієї п’ятниці, після чого адміністрація зможе приступити до демонтажу.

«Власне, вимогою інвестора було, що Галицька адміністрація власним коштом демонтує фонтан, натомість інвестор перебудує його під "сухий"», – розповів Андрій Зозуля.

300 тис. грн на демонтаж мають виділити на наступному пленарному засіданні ЛМР. Куди заберуть наявну чашу, яку цього року частково реставрували, у Галицькій адміністрації поки що не знають. Про заміну старого фонтану біля Оперного повідомили ще у 2015 році. За словами Андрія Зозулі, тривала затримка у роботах пов’язана з внутрішніми погодженнями у «Сокар-Благо».

Окрім фонтану, на площі перед оперним мають замінити мощення та додати озеленення. За інженерними рішеннями, фонтан, матиме підсвітку, реагуватиме на вітер та на музичні твори, які виконуватимуть у опері.

Читайте також: Фото дня. Біля львівського залізничного вокзалу розібрали фонтан

Втім попередній проект, оприлюднений ще у 2015 році, наразі коригують. Приблизна вартість робіт сягає мільйона євро.

Згідно з даними системи Youcontrol, благодійний фонд «Сокар-Благо» зареєстрований у Києві. Уповноваженою особою фонду є Азі Асланов. «Сокар» державною азербайджанською нафтогазовою компанією зі штаб-квартирою в Баку.

Читайте також: На Коперника відкрили оновлений фонтан «Водолій». Фото

Додамо, що фонтан перед Львівським оперним театром запрацював у травні 2008 року. Це був перший штучний водограй, який збудували у Львові за часів незалежності. 

Вікторія Ейсмунт

Візуалізація проектної компанії 33 Architecture


Читайте також:
15 Травня, 2019 18:10
Андрій Міщенко По тому дехто дуже збагатіє, частина львів'ян будуть нити, що знову вийшло гівнисто і не так (і, швидше за все, будуть таки праві), інша частина буде обурюватись нитикам, що все їм не так і взагалі Львів то Європа, а там все так ро[***]. А естети і поціновувачі краси зітхнуть і будуть вкотре переглядати старі австрійські фото Львова...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!