Фото дня: у Львові вшанували пам'ять В’ячеслава Чорновола

2986 0
Сьогодні, 24-го грудня, відомому політику, публіцисту та герою України В’ячеславові Чорноволу виповнилося б 79 років. З цієї нагоди львів’яни зібралися в центрі міста, щоб вшанувати його пам’ять.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

В’ячеслав Чорновіл був провідником українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80-х – 90-х років, виступав проти дискримінації українців та зросійщення. Звання Героя України йому дали посмертно, у 2000-му році.

Активна громадська діяльність коштувала йому волі: Чорновіл пережив репресії, 3 політичних ув’язнення. Загинув за нез’ясованих обставин в автокатастрофі під Борисполем.

Зібравшись біля пам’ятника Чорноволу, львів’яни вшанували пам’ять діяча: з промовами виступили його побратими - Ярослав Кендзьор та Михайло Косів, Державний Гімн та національно-патріотичні пісні виконала заслужена хорова капела України «Трембіта».

Опублікувала Людмила Рубцова

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!