Гаряча лінія Львова оновила свій сервіс. Що змінилося

1775 0
Також працює окремий портал 15 80, де можна дізнатись актуальну інформацію про роботу служб міста.
фото: z-city.com.ua

фото: z-city.com.ua

Для «Гарячої лінії міста» встановили нове програмне забезпечення. Тепер всі звернення оброблятимуться автоматично. Про це повідомляє прес служба ЛМР.

Зателефонувати на короткий номер 15-80 можна не лише зі стаціонарного телефону, як було раніше, а й з мобільного – така опція доступна для абонентів операторів Vodafone та Лайфселл. Також працює окремий портал 15 80, де можна дізнатись актуальну інформацію про роботу служб міста.

«Особливістю цього сервісу є те, що сьогодні всі служби міста, які планують свою роботу, або ліквідовують аварійні ситуації, або мають необхідність інформувати мешканців про ті чи інші події, можуть оперативно розміщувати інформацію на порталі 15-80. Оператор, який приймає дзвінки, автоматично отримує цю інформацію в програмному продукті, з яким він працює, і це значно спрощує його роботу, бо дозволяє приймати більшу кількість звернень від мешканців», – розповіла директор департаменту адміністративних послуг ЛМР Валентина Бартошик.

Чиайте також: У Львові не працюють кілька світлофорів: рух регулюватимуть

За червень-липень на порталі розмістили 488 муніципальних оголошень. Найбільше поінформували про події ЛКП «Львівводоканал» – 183 події,  ЛМКП «Львівтеплоенерго» – 164 події, ЛКП Сихівського району «Житловик-С» – 53 події, ПрАТ «Львівобленерго» – 38 подій.

Також за умови оперативного внесення інформації виконавцями робіт і оператором «Гарячої лінії міста» – є змога одразу бачити актуальну інформацію про роботи служб міста на порталі 15-80. Повідомлення можна відсортувати за авторами (управління, комунальні підприємства) або за адресами, яких вони стосуються. Працівникам відповідних управлінь чи районних адміністрацій, автоматично приходитиме нагадування про протерміновані звернення мешканців.

«Окрім можливостей пришвидшення обробки самого звернення, ми також посилили і підвищили рівень комунікації з мешканцями. Якщо раніше ми говорили про послуги комунальних підприємств, то сьогодні це не лише дороги, питання надання комунальних послуг, а парки, сквери, майданчики, освіта, культура, охорона здоров’я, тобто весь спектр питань», – наголосила Валентина Бартошик.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!