Гірники ДП «Львіввугілля» перекрили міжнародну трасу на Львівщині. Оновлено

2079 0
Кажуть, акція протесту триватиме до кінця дня.

Сьогодні, 10 червня, гірники ДП «Львіввугілля» перекрили трасу біля сіл Воля-Висоцька та Смереків у Жовківському районі Львівщини. Про це повідомляє речниця патрульної поліції Львівської області Катерина Рибій.

За її словами, у Волі-Висоцькій протестують близько 60-ти гірників, а біля Смерекова – 100. Транспорт пропускають кожні 15 хвилин по 10 хвилин. Громадський транспорт і транспорт з дітьми, додає Катерина Рибій, проетстувальники пропускають поза чергою. Зазначимо, через ці села проходить траса до українсько-польського кордону у Раві-Руській. Учасники акції проетсту кажуть, передає поліція, що перекриватимуть дорогу до кінця дня.

Станом на 11:30, уточнила Катерина Рибій, у Волі-Висоцькій акція завершилась, а в Смерекові перекриття триває далі. СТаном на 14:40, повідомила згодом Катерина Рибій, у Смерекові акція протесту також закінчилась.

Читайте також: Життя, смерть, шахта. Як ведеться гірникам Львівщини та Польщі

Нагадаємо, минулого тижня гірники шахт «Межирічанська» та «Степова» оголосили страйк з вимогою виплати їм заборгованості із зарплати. Міністр енергетики Ігор Насалик тоді зазначив, що гірникам виділили 295 млн грн, що мали надійти на рахунки у п’ятницю або в понеділок.

Додамо, під час обвалу на шахті «Лісова», що також належить ДП «Львіввугілля», загинули двоє гірників.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!