Гірники двох шахт на Львівщині оголосили страйк

1949 0
Вони вимагають повної виплати зарплати.

Учора, 6 червня, ввечері, гірники третьої зміни шахти «Межирічанська» ДП «Львіввугілля» відмовилися спускатися у вибій на знак протесту проти заборгованості з виплати зарплати. Про це у Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Згодом до страйкарів долучились гірники 4-ї зміни шахти «Степова» ДП «Львіввугілля».

Читайте також: На Львівщині стався обвал в шахті: є загиблі

Сьогодні, 7 червня, на шахті «Степова» відбулись загальні збори за участю адміністрації, профспілок і трудового колективу, де вирішили підтримати страйк.

«Наразі шахта «Степова» повністю не працює, до гірників 4-ї зміни долучилася й 1-ша зміна», – каже Михайло Волинець. 

Гірники вимагають погашення заборгованості із заробітної плати та виділення коштів на технічне забезпечення роботи шахт.

Читайте також: Життя, смерть, шахта. Як ведеться гірникам Львівщини та Польщі

Тим часом міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик під час години запитань до уряду у парламенті повідомив, що на виплати гірникам виділять 295 млн грн. Гроші мають надійти сьогодні або в понеділок.

Додамо, це вже не перший випадок, коли гірники ДП Львіввугілля вдаються до акцій протесту. У лютому вони протестували перед Львівською облдержадміністрацією, адже затримки із виплати їм зарплати трапляються постійно.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!